Sangria cu pepene galben si pepene rosu Pentru aceasta bautura extrem de placuta si racoritoare, aveti nevoie de mai multe tipuri de pepene: rosu, si cel putin doua tipuri de pepene galben, Cantaloupe si Honeydew. Cu o lingura de inghetata se realizeaza cateva sfere din fiecare tip de pepene. Puteti face mai multe si sa le congelati, pentru ca mai tarziu sa le puteti utiliza la racirea bauturii. Va mai trebuie 2-4 linguri de miere, zeama de la un lime, o jumatate de ceasca de grappa sau lichior de struguri, o sticla de vin alb Muscat, 250 de ml de apa minerala carbogazoasa si cateva frunze de menta. Mod de preparare: se pun sferele de pepene intr-o carafa incapatoare, se pun cele 2-4 linguri de miere, sucul de lime si grappa. Se amesteca incet si se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Apoi, se adauga vinul si se decoreaza cu menta. Apa minerala se adauga doar inainte de a consuma bautura. Daca preferati o vraianta fara alcool, puteti inlocui vinul si grappa cu suc acidulat de struguri albi.
sursa foto si reteta: laylita.com Sangria verde Aceasta este o reteta portugheza, care la ea acasa se numeste Vinho Verde. Pentru 4-6 portii aveti nevoie de un sfert de ceasca de zahar brun, o ceasca de cubulete de pepene galben, o jumatate de ceasca de felii de castravete proaspat, o jumatate de ceasca de boabe de struguri albi taiate in jumatati, o lime, cateva frunze de menta si busuioc, o sticla de Prosecco, 250 ml de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: zaharul se dizolva intr-un pic de apa fiarta, apoi se toarna intr-o carafa incapatoare si se combina cu castravetele, pepenele, strugurii, feliile si zeama de la 1 lime, menta si busuiocul. Peste toate acestea se toarna sticla de Prosecco (si, optional, un pic de rom). Se amesteca si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Apa minerala se adauga in momentul servirii.
sursa foto si reteta: bojongourmet.com Mojito cu pepene galben Pentru acest mojito aveti nevoie de o jumatate de pepene galben din soiul Honeydew si o jumatate din soiul Cantaloupe, o legatura de menta, rom, 2 linguri de sirop, o jumatate de lime si o doza de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: intr-un blender se pun cele doua jumatati de pepene galben, taiate cubulete (fara coaja) si jumatate din legatura de menta. Se amesteca pana se obtine o pasta. Apoi, intr-un shaker se pune gheata macinata, sucul de pepene galben din blender, rom, sirop simplu (obtinut din cantitati egale de apa si zahar) si zeama de la o lime. Se amesteca bine si se toarna in pahare. Peste amestec se pune apa minerala si se decoreaza cu frunze de menta si o felie de lime.
sursa foto si reteta: delightfulemade.com Sursa foto: telegraph.co.uk
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii