Sangria cu pepene galben si pepene rosu Pentru aceasta bautura extrem de placuta si racoritoare, aveti nevoie de mai multe tipuri de pepene: rosu, si cel putin doua tipuri de pepene galben, Cantaloupe si Honeydew. Cu o lingura de inghetata se realizeaza cateva sfere din fiecare tip de pepene. Puteti face mai multe si sa le congelati, pentru ca mai tarziu sa le puteti utiliza la racirea bauturii. Va mai trebuie 2-4 linguri de miere, zeama de la un lime, o jumatate de ceasca de grappa sau lichior de struguri, o sticla de vin alb Muscat, 250 de ml de apa minerala carbogazoasa si cateva frunze de menta. Mod de preparare: se pun sferele de pepene intr-o carafa incapatoare, se pun cele 2-4 linguri de miere, sucul de lime si grappa. Se amesteca incet si se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Apoi, se adauga vinul si se decoreaza cu menta. Apa minerala se adauga doar inainte de a consuma bautura. Daca preferati o vraianta fara alcool, puteti inlocui vinul si grappa cu suc acidulat de struguri albi.
sursa foto si reteta: laylita.com Sangria verde Aceasta este o reteta portugheza, care la ea acasa se numeste Vinho Verde. Pentru 4-6 portii aveti nevoie de un sfert de ceasca de zahar brun, o ceasca de cubulete de pepene galben, o jumatate de ceasca de felii de castravete proaspat, o jumatate de ceasca de boabe de struguri albi taiate in jumatati, o lime, cateva frunze de menta si busuioc, o sticla de Prosecco, 250 ml de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: zaharul se dizolva intr-un pic de apa fiarta, apoi se toarna intr-o carafa incapatoare si se combina cu castravetele, pepenele, strugurii, feliile si zeama de la 1 lime, menta si busuiocul. Peste toate acestea se toarna sticla de Prosecco (si, optional, un pic de rom). Se amesteca si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora. Apa minerala se adauga in momentul servirii.
sursa foto si reteta: bojongourmet.com Mojito cu pepene galben Pentru acest mojito aveti nevoie de o jumatate de pepene galben din soiul Honeydew si o jumatate din soiul Cantaloupe, o legatura de menta, rom, 2 linguri de sirop, o jumatate de lime si o doza de apa minerala carbogazoasa. Mod de preparare: intr-un blender se pun cele doua jumatati de pepene galben, taiate cubulete (fara coaja) si jumatate din legatura de menta. Se amesteca pana se obtine o pasta. Apoi, intr-un shaker se pune gheata macinata, sucul de pepene galben din blender, rom, sirop simplu (obtinut din cantitati egale de apa si zahar) si zeama de la o lime. Se amesteca bine si se toarna in pahare. Peste amestec se pune apa minerala si se decoreaza cu frunze de menta si o felie de lime.
sursa foto si reteta: delightfulemade.com Sursa foto: telegraph.co.uk
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii