Cum sa faci vin fiert dupa o reteta a lui Jamie Oliver

Cum sa faci vin fiert dupa o reteta a lui Jamie Oliver

Vinul fiert este una dintre cele mai bune bauturi ale sezonului rece. Si, nu doar ca este buna, dar este si sanatoasa, intarind sistemul imunitar si tinand racelile departe. 

De asemenea, stim cu totii ca se apropie Craciunul atunci cand in aer incepe sa miroasa a vin fiert, iar Jamie Oliver spunea despre vinul fiert ca e "Craciunul intr-un pahar". 

Mai jos va dam chiar reteta pe care Jamie o foloseste pentru a face vin fiert pentru mesele festive din preajma sarbatorilor de iarna: 

Ingrediente:

2 clementine
1 lime
1 lamaie
200 g zahar
6 cuisoare
1 baton de scortisoara
3 frunze de dafin
1 nucsoara
o jumatate de baton de vanilie taiat longitudinal
2 bucati de anason stelat
2 sticle de vin rosu

Mod de preparare:

Clementinele, lamaia si limeul se decojesc, iar clementinele se storc intr-un pahar.

Zaharul se pune intr-un cratita mare si se lasa un pic pe foc. Apoi, se adauga sucul de clementine si coaja tuturor citricelor.

Se pun cuisoarele, batonul de scortisoara si frunzele de dafin. Peste toate se rade putina nucsoara. Intregul amestec se acopera cu vin si se adauga si vanilia.

Se pastreaza pe foc pana cand se formeaza un sirop, moment in care se adauga anasonul stelat si restul de vin si se mai tine pe foc timp de inca 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
3
Aperitive cu legume

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
4
Torturi

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Un nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Trebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...

Supa de rosii
Parteneri
Tort cu doua creme si fructe
Bucataras.RO

Tort cu doua creme si fructe

Pot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios! 

Tort cu doua creme si fructe
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia