Dupa ce ati cumparat vinetele, este ideal sa le si pregatiti. Sunt mult mai gustoase cat sunt proaspete. Puteti totusi sa le tineti la rece cateva zile si abia apoi sa le gatiti.
Cand le gatiti este foarte important sa urmati cateva reguli stricte. Nu le taiati decat chiar inainte de a le gati pentru ca se oxideaza si vor capata o culoare maronie destul de urata.
Bunicile noastre ne-au invatat ca e bine sa le feliem si sa le lasam cu sare un timp, inainte de a le gati, pentru a elimina din amareala. Vinetele de astazi nu mai au acest gust asa ca nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Totusi daca vreti sa le prajiti atunci e bine sa le sarati, pentru ca astfel nu vor absorbi ulei. Nu folositi instrumente din aluminiu, pentru ca acestea se vor oxida...de fapt e mai bine sa evitati orice fel de instrumente din metal atunci cand gatiti vinetele. Cele mai populare retete cu vinete sunt: salata de vinete, musacaua greceasca sau ratatouille provensal. Si obisnuita salata de vinete o puteti combina cu mirodenii orientale si tahni pentru a obtine un delicios baba ghanoush.
Vanata este o leguma extraordinara nu doar pentru ca e gustoasa si poate fi pregatita intr-o multime de feluri, dar si pentru proprietatile sale si efectele sale asupa organismului. Consumul sucului de vinete spre exemplu ajuta la reducerea colesterolului si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii