Cum sa gatesti cu vinete?

Cum sa gatesti cu vinete?

Dupa ce ati cumparat vinetele, este ideal sa le si pregatiti. Sunt mult mai gustoase cat sunt proaspete. Puteti totusi sa le tineti la rece cateva zile si abia apoi sa le gatiti.

Cand le gatiti este foarte important sa urmati cateva reguli stricte. Nu le taiati decat chiar inainte de a le gati pentru ca se oxideaza si vor capata o culoare maronie destul de urata.

Bunicile noastre ne-au invatat ca e bine sa le feliem si sa le lasam cu sare un timp, inainte de a le gati, pentru a elimina din amareala. Vinetele de astazi nu mai au acest gust asa ca nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Totusi daca vreti sa le prajiti atunci e bine sa le sarati, pentru ca astfel nu vor absorbi ulei. Nu folositi instrumente din aluminiu, pentru ca acestea se vor oxida...de fapt e mai bine sa evitati orice fel de instrumente din metal atunci cand gatiti vinetele. Cele mai populare retete cu vinete sunt: salata de vinete, musacaua greceasca sau ratatouille provensal. Si obisnuita salata de vinete o puteti combina cu mirodenii orientale si tahni pentru a obtine un delicios baba ghanoush.

Vanata este o leguma extraordinara nu doar pentru ca e gustoasa si poate fi pregatita intr-o multime de feluri, dar si pentru proprietatile sale si efectele sale asupa organismului. Consumul sucului de vinete spre exemplu ajuta la reducerea colesterolului si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta