Cum sa gatesti sfecla rosie?

Cum sa gatesti sfecla rosie?

Atunci cand gatiti sfecla trebuie doar sa spalati bine radacina cu ajutorul unui burete aspru sau o periuta si apoi curatati coaja. In functie de reteta pe care urmeaza sa o faceti puteti fierbe sfecla si cu coaja, apoi se va curata mult mai usor.

Sfecla rosie poate fi fiarta sau coapta si poate fi pregatita in foarte multe retete. La noi cea mai populara este salata de sfecla rosie, cu chimen si hrean, dar si supa de sfecla rosie sau facuta la aburi pe post de garnitura este delicioasa.

Sucul de sfecla este foarte sanatos sa fie consumat asa crud, dar in bucatarie il puteti folosi si pe post de colorant. La sosuri si chiar si la deserturi puteti folosi sfecla si in acest scop Atunci cand gatiti cu sfecla este indicat sa purtati manusi pentru ca acesta coloreaza rapid pielea si daca aveti de mers undeva mainile vostre nu vor arata foarte bine.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru patru dintre cele mai des intalnite metode de gatire a sfeclei rosii: Fierberea sfeclei: la fierbere nu e nevoie sa curatati sfecla. Trebuie doar sa indepartati frunzele, iar daca doriti sa se faca mai repede puteti sa o taiati in bucati mai mici. Sfecla se pune in apa atunci cand aceasta fierbe deja. Lasati-le 15-20 de minute pana cand se inmoaie un pic si intra usor furculita. Scurgeti apoi apa si curatati-le de coaja. Le puteti apoi taia rondele sau cubulete in functie de reteta pe care urmeaza sa o pregatiti. Coacerea sfeclei rosii: mai intai curatati sfecla de coaja si apoi taiati-o in cuburi. Incalziti cuptorul si puneti bucatile de sfecla pe o folie de aluminiu cu putin ulei de masline si condimente la alegere. Acoperií cu o alta bucata de folie si faceti un pachetel astfel incat sa nu iasa aburii. Se pune pachetul astfel format in cuptorul incins. Folositi cand e gata la salate sau ca si garnitura. Puteti face chiar si un piure. Sauté de sfecla rosie: incalziti intr-o tigatie o lingura de ulei de masline si puneti in cratita sfecla taiata cubulete. Amestecati des sa nu se arda, dupa cateva minute puneti o cescuta de apa si acoperiti cu un capac. Lasati sa se inabuseasca 5-10 minute. Sfecla coapta la aburi: sfecla coapta la aburi este cea mai sanatoasa. Este fara adaos de grasime si isi pastreaza mai bine textura decat sfecla fiarta. Folositi-va de un vas special pentru gatit la aburi sau improvizati cu ajutorul unei site metalice. Curatati sfecla si taiati-o cuburi sau felii si lasati la aburi cam 15 minute. Verificati cu o furculita cand e gata.

Incearca retetele cu sfecla rosie de pe culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos