Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Din fericire, exista mai multe metode prin care putem evita zaharul, fara a renunta la placerea gustului dulce. Iata cu ce poti inlocui zaharul atunci cand pregatesti prajituri: 1. Mierea Este cea mai la indemana alternativa si singurul indulcitor cu adevarat natural (toti ceilalti indulcitori sunt obtinuti pe cale industriala, ceea ce de multe ori se traduce prin prezenta altor substante chimice folosite pentru extractie). Miere este foarte sanatoasa, datorita si continutului mare de vitamine si antioxidanti. Ina acelasi timp, intareste sistemul imunitar si are proprietati antiseptice. Insa, si aceasta trebuie folosita in cantitati reduse, pentru ca are mai multe calorii si carbohidrati decat zaharul. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand gatesti cu miere, este ca proprietatile benefice sunt influentate negativ de temperatura crescuta. Incalzita la 70 de grade, aceasta devine toxica. 2. Siropul de stevie Extractul de stevia este unul dintre cei mai sanatosi indulcitori. Stevia rebaudiana este o planta complet diferita de stevia pe care o mai folosim noi in bucatarie. Este originara din America de Sud, iar frunzele ei sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul. Substanta dulce din stevie se numeste dulcostevina. Indulcitorul de stevie are un indice glicemic mic, contine contine vitamina A si C, maneziu, fier, reduce glicemia din organism, regleaza pofta de dulce, taie pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, combate depresia, oboseala cronica, vindeca acneea, candidoza, gingivitele etc. De asemenea, are 0 calorii!

3. Fructoza Aceasta substanta se gaseste natural in miere, fructe si unele plante. Obtinuta pe cale industriala, fructoza se foloseste sub forma de pulbere la prepararea unor deserturi, indulcirea ceaiului, cafelei. Insa, se recomanda un consum de maxim 30-35 g de fructoza/zi, altfel risti sa te strici la stomac. 4. Siropul de artar Siropul de artar nu este un concentrat preparat cu zahar, ci un indulcitor natural obtinut din copacii de artar. Are mai putine calorii decat mierea (4 calorii pe gram) si este bogat in mangan, magneziu, potasiu si zinc. De asemenea, se mai spune ca previne aparitia bolilor cardio-vasculare, cancerului la prostata si intareste sistemul imunitar. 5. Siropul de agave Agava este un cactus foarte raspandit in Mexic si renumit pentru bautura care se fabrica din el: tequila. Nectarul de agava este tot o forma de zahar, insa are un index glicemic scazut. Impactul scazut asupra glicemiei se datoreaza faptului ca nectarul (sau siropul) de agave este absorbit mai lent in organism. Cu toate acestea, nu este recomandat diabeticilor. O lingura are 60 de calorii, dar poate fi folosit in cantitati mai mici, pentru ca este de 1,5 ori mai dulce decat zaharul. Mai jos ai cateva retete de prajituri in care zaharul nu este folosit deloc, doar inlocuitorii sanatosi ai acestuia: Chec pufos cu caise Cheesecake raw cu zmeura si piersici Mini tarte cu mere si fistic raw
Negresa raw Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci Tarta de ciocolata raw Sursa foto: dailymail.co.uk
Surse articol: medsana.ro, en.wikipedia.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos