Cum sa scapi de dependenta de dulciuri

Cum sa scapi de dependenta de dulciuri

Ca in orice dependenta, perioada de sevraj este inevitabila. Chiar daca o sa va simtiti rau si  aveti dureri de cap, stari de slabiciune, iritabilitate, agitatie, si nervozitate, nu trebuie va speriati si cereti ajutorul unui nutritionist. Sub indrumarea acestuia puteti sa scapati de aceste neplacute simptome. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa mancati sistematic alimente ce contin o cantitate redusa de zahar. Reorganizati-va  planul alimentar si luati 5 portii de mancare mai mici  pe zi. Aceste mese trebuie sa contina in principal proteine din peste sau carne, branzeturi si iaurturi, cereale integrale si leguminoase, seminte, nuci si produse din soia si quinoa. Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Incercati sa nu sariti peste ea, deoarece va furnizeaza energia de care aveti nevoie sa incepeti ziua. In plus, un stomac plin, reduce din pofta de a rontai mereu cate ceva. Pentru un mic dejun copios puteti servi omleta cu legume, salata cu branzeturi, cereale integrale cu fructe proaspete, branza dulce si iaurt. Pe post de gustari puteti avea fructe  de sezon, mere, pere sau  puteti opta pentru un pumn de nuci, alune, migdale si seminte sau de ce nu, morcovi cruzi sau branza de vaci. Pentru a va fi mai usor sa va feriti de ispite, luati cu voi atunci cand iesiti in oras un fruct. Ce trebuie sa aveti mereu in minte cand vreti sa incepeti aceasta cura de dezintoxicare, este ca aceasta pofta de dulce este una dobandita in timp. Puteti sa scapati de ea daca va antrenati papilele cu alimente din ce in ce mai putin dulci. Stiu ca probabil va simtiti intimidati, dar cu putin sprijin si initiativa puteti sa scapati de dependenta de dulciuri!     Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide