Ca in orice dependenta, perioada de sevraj este inevitabila. Chiar daca o sa va simtiti rau si aveti dureri de cap, stari de slabiciune, iritabilitate, agitatie, si nervozitate, nu trebuie va speriati si cereti ajutorul unui nutritionist. Sub indrumarea acestuia puteti sa scapati de aceste neplacute simptome. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa mancati sistematic alimente ce contin o cantitate redusa de zahar. Reorganizati-va planul alimentar si luati 5 portii de mancare mai mici pe zi. Aceste mese trebuie sa contina in principal proteine din peste sau carne, branzeturi si iaurturi, cereale integrale si leguminoase, seminte, nuci si produse din soia si quinoa. Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Incercati sa nu sariti peste ea, deoarece va furnizeaza energia de care aveti nevoie sa incepeti ziua. In plus, un stomac plin, reduce din pofta de a rontai mereu cate ceva. Pentru un mic dejun copios puteti servi omleta cu legume, salata cu branzeturi, cereale integrale cu fructe proaspete, branza dulce si iaurt. Pe post de gustari puteti avea fructe de sezon, mere, pere sau puteti opta pentru un pumn de nuci, alune, migdale si seminte sau de ce nu, morcovi cruzi sau branza de vaci. Pentru a va fi mai usor sa va feriti de ispite, luati cu voi atunci cand iesiti in oras un fruct. Ce trebuie sa aveti mereu in minte cand vreti sa incepeti aceasta cura de dezintoxicare, este ca aceasta pofta de dulce este una dobandita in timp. Puteti sa scapati de ea daca va antrenati papilele cu alimente din ce in ce mai putin dulci. Stiu ca probabil va simtiti intimidati, dar cu putin sprijin si initiativa puteti sa scapati de dependenta de dulciuri! Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii