Cum sa vopsesc ouale de Paste


De mici suntem obisnuiti sa stam pe langa mama sau bunica in sambata dinaintea Pastelui, cand ele obinsuiesc sa dea culoare si magie oualor de sarbatoare. Cum sa vopsesc ouale de Paste
  Insa exista cateva trucuri, pe care daca nu le-ai deprins de-a lungul timpului si inca mai ai surprize neplacute cu ouale de Paste, ti le dezvaluim noi.

- cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund

- dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.

- pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.

- ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea

- intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!

- daca nu iti place sa pictezi ouale cu vopsea de la magazin, alege o varianta naturala. Poti obtine oua rosii daca le fierbi in zeama de coaji de ceapa rosie sau in zeama de sfecla. Oua frumos colorate obtii si cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului si cafelei. Cu siguranta, vei avea cele mai rafinate oua de Paste!

- incearca varianta colorantului alimentar. Mai sanatos decat o vopsea obisnuita, colorantul alimentar poate da o nuanta inedita oualor de Paste. Acestea se lasa cateva ore in apa in care s-au pus cateva picaturi de colorant!

- daca oreferi vopseaua de la magazin, in afara de instructiunile de pe plic, trebuie sa stii ca la aceasta se adauga si otet la fierbere

- dupa ce ai colorat ouale, unge-le cu putin ulei, pentru luciu

- orice varianta ai alege, momentul vopsirii oualor trebuie sa fie unul special , deci lasa copiii sa te ajute sau macar partenerul.

- pentru niste oua superbe incearca sa le desenezi peste vopsea diverse modele sau chiar sa lipesti poze tematice pe ele.     Alte articole care iti arata cum sa vopsesti ouale de Paste: Cum sa vopsesc natural ouale de Paste Ouale de Paste in traditia tarilor Europene Cand si cum incondeiem ouale de Paste Traditii si obiceiuri de Paste Oul rosu - simbolul sarbatorilor de Paste Pastele sau Invierea Domnului, traditii romanesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola