Fisticul poate fi cumparat si fara coaja, astfel incat nu mai reprezinta o problema modul in care acesta de desface. Totusi daca il cumparati gata decojit nu va fi atat de aromat ca si cel in coaja. Fisticul, in mod normal, trebuie crapat numai putin, dar este greu de desfacut. Unghiile se rup foarte usor in coaja, dintii iar nu sunt o solutie foarte buna, ciocanul nici atat. Mie imi place fisticul iranian, care are sofran, sare si lime verde pe coaja. Dar pentru a le simti gustul, trebuie bagate in gura si sparte cu dintii. Mai bine ma lipsesc. Ai nevoie de un cutit si fistic. Introduci cutitul in deschizatura din fistic si il intorci. Atunci coaja se va desprinde de cealalta parte si miezul se poate manca. Aceeasi tehnica o puteti folosi pentru a desface migdalele. Incearca retete cu fistic de pe culinar.ro. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii