Cum se face cea mai hranitoare supa din lume - supa Ramen

Cum se face cea mai hranitoare supa din lume - supa Ramen

Supa Ramen este supa preferata a japonezilor, chiar daca se crede ca originile ei sunt, de fapt, chinezesti.


In momentul de fata, in Japonia se gasesc aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe acest fel de mancare, iar 5000 dintre acestea sunt doar in Tokyo. 


Supa Ramen este considerata a fi cea mai consistenta supa din lume, fiind o combinatie de taitei, supa de oase, carne si oua fierte. Exista atat de multe variante pentru pregatirea acestei supe incat nu exista o reteta clasica sau un manual care sa te invete sa gatesti ramen. 


De asemenea, supa Ramen este un fel de supa care se mananca cu betisoarele, iar lichidul se bea cu o lingura in stil chinezesc. Atunci cand bei tot lichidul supei, gestul trece drept un compliment pentru bucatar.


Iata cum puteti prepara supa Ramen, intr-una dintre variantele ei:


Ingrediente


1 kg tacamuri de pui

1 ceapa

1 morcov

3-4 catei de usturoi

3-4 cm de ghimbir

oua fierte tari

ceapa verde

optional: frunze de spanac

ciuperi

sos de soia

taitei de orez


Mod de preparare


Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. 


Se adauga usturoiul si ghimbirul si se fierbe la foc mic. Se poate folosi o oala de fiert sub presiune, pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.


Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte.


Se scoate carnea de pe oase. 


In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.


Se acopera trei minute, dupa care se adauga bucati de carne de pui, oul fiert tare, taiat in jumatati si ceapa verde, taiata oblic.


Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Desert prajitura N 11 Oct
Bucataras.RO

Desert prajitura N 11 Oct

E fara cuvinte doar cu amintiri......

Desert prajitura N 11 Oct
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori