Supa Ramen este supa preferata a japonezilor, chiar daca se crede ca originile ei sunt, de fapt, chinezesti.
In momentul de fata, in Japonia se gasesc aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe acest fel de mancare, iar 5000 dintre acestea sunt doar in Tokyo.
Supa Ramen este considerata a fi cea mai consistenta supa din lume, fiind o combinatie de taitei, supa de oase, carne si oua fierte. Exista atat de multe variante pentru pregatirea acestei supe incat nu exista o reteta clasica sau un manual care sa te invete sa gatesti ramen.
De asemenea, supa Ramen este un fel de supa care se mananca cu betisoarele, iar lichidul se bea cu o lingura in stil chinezesc. Atunci cand bei tot lichidul supei, gestul trece drept un compliment pentru bucatar.
Iata cum puteti prepara supa Ramen, intr-una dintre variantele ei:
Ingrediente
1 kg tacamuri de pui
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei de usturoi
3-4 cm de ghimbir
oua fierte tari
ceapa verde
optional: frunze de spanac
ciuperi
sos de soia
taitei de orez
Mod de preparare
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul si se fierbe la foc mic. Se poate folosi o oala de fiert sub presiune, pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte.
Se scoate carnea de pe oase.
In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.
Se acopera trei minute, dupa care se adauga bucati de carne de pui, oul fiert tare, taiat in jumatati si ceapa verde, taiata oblic.
Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii