Cum se face cea mai hranitoare supa din lume - supa Ramen

Cum se face cea mai hranitoare supa din lume - supa Ramen

Supa Ramen este supa preferata a japonezilor, chiar daca se crede ca originile ei sunt, de fapt, chinezesti.


In momentul de fata, in Japonia se gasesc aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe acest fel de mancare, iar 5000 dintre acestea sunt doar in Tokyo. 


Supa Ramen este considerata a fi cea mai consistenta supa din lume, fiind o combinatie de taitei, supa de oase, carne si oua fierte. Exista atat de multe variante pentru pregatirea acestei supe incat nu exista o reteta clasica sau un manual care sa te invete sa gatesti ramen. 


De asemenea, supa Ramen este un fel de supa care se mananca cu betisoarele, iar lichidul se bea cu o lingura in stil chinezesc. Atunci cand bei tot lichidul supei, gestul trece drept un compliment pentru bucatar.


Iata cum puteti prepara supa Ramen, intr-una dintre variantele ei:


Ingrediente


1 kg tacamuri de pui

1 ceapa

1 morcov

3-4 catei de usturoi

3-4 cm de ghimbir

oua fierte tari

ceapa verde

optional: frunze de spanac

ciuperi

sos de soia

taitei de orez


Mod de preparare


Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. 


Se adauga usturoiul si ghimbirul si se fierbe la foc mic. Se poate folosi o oala de fiert sub presiune, pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.


Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte.


Se scoate carnea de pe oase. 


In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.


Se acopera trei minute, dupa care se adauga bucati de carne de pui, oul fiert tare, taiat in jumatati si ceapa verde, taiata oblic.


Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
1
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Dulceata de gutui
2
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia