Supa Ramen este supa preferata a japonezilor, chiar daca se crede ca originile ei sunt, de fapt, chinezesti.
In momentul de fata, in Japonia se gasesc aproximativ 20.000 de restaurante specializate pe acest fel de mancare, iar 5000 dintre acestea sunt doar in Tokyo.
Supa Ramen este considerata a fi cea mai consistenta supa din lume, fiind o combinatie de taitei, supa de oase, carne si oua fierte. Exista atat de multe variante pentru pregatirea acestei supe incat nu exista o reteta clasica sau un manual care sa te invete sa gatesti ramen.
De asemenea, supa Ramen este un fel de supa care se mananca cu betisoarele, iar lichidul se bea cu o lingura in stil chinezesc. Atunci cand bei tot lichidul supei, gestul trece drept un compliment pentru bucatar.
Iata cum puteti prepara supa Ramen, intr-una dintre variantele ei:
Ingrediente
1 kg tacamuri de pui
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei de usturoi
3-4 cm de ghimbir
oua fierte tari
ceapa verde
optional: frunze de spanac
ciuperi
sos de soia
taitei de orez
Mod de preparare
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul si se fierbe la foc mic. Se poate folosi o oala de fiert sub presiune, pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte.
Se scoate carnea de pe oase.
In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.
Se acopera trei minute, dupa care se adauga bucati de carne de pui, oul fiert tare, taiat in jumatati si ceapa verde, taiata oblic.
Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii