In materie de bauturi, vedetele iernii sunt ciocolata calda si vinul fiert. Insa, cineva s-a gandit sa le imbine pe cele doua si sa obtina astfel cea mai gustoasa bautura a iernii: ciocolata calda cu vin fiert.
Nu-i asa ca este o idee pe cat de simpla, pe atat de geniala si ca, totusi, nu v-ati gandit niciodata la ea?
Ei bine, iata cum se prepara aceasta bautura minunata, pentru doua persoane.
Ingrediente:
250 de grame de ciocolata, rupta in bucati mici
250 de grame de vin rosu
170 de grame de lapte
170 de grame de frisca lichida
1/2 lingurita de esenta de vanilie
Frisca la tub, pentru decorat (optional)
Ciocolata rasa, pentru decorat (optional)
Mod de preparare:
Intr-o oala pusa pe foc se adauga pe rand ciocolata maruntita, vinul, laptele, frisca lichida, esenta de vanilie. Se tine pe foc si se amesteca pana cand ciocolata se topeste in intregime.
Amestecul fierbinte se toarna intr-o cana si se decoreaza cu frisca la tub si ciocolata rasa.
Recomandari:
Este indicat sa alegeti o ciocolata cu concentratie cat mai mare de cacao. De asemenea, aceasta bautura se prepara cu vin Merlot, iar laptele folosit ar trebui sa aiba 3,5% grasime.
Pentru a pregati aceasta bautura minunata puteti folosi un Crock-Pot, pe care, dupa ce s-a topit ciocolata, il setati sa mentina o temperatura constanta, pentru a mentine bautura calda atat cat este nevoie.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe