Cum se face ciocolata calda cu vin fiert, cea mai gustoasa bautura a iernii

Cum se face ciocolata calda cu vin fiert, cea mai gustoasa bautura a iernii

In materie de bauturi, vedetele iernii sunt ciocolata calda si vinul fiert. Insa, cineva s-a gandit sa le imbine pe cele doua si sa obtina astfel cea mai gustoasa bautura a iernii: ciocolata calda cu vin fiert. 


Nu-i asa ca este o idee pe cat de simpla, pe atat de geniala si ca, totusi, nu v-ati gandit niciodata la ea?


Ei bine, iata cum se prepara aceasta bautura minunata, pentru doua persoane.




Ingrediente: 


250 de grame de ciocolata, rupta in bucati mici 

250 de grame de vin rosu 

170 de grame de lapte

170 de grame de frisca lichida

1/2 lingurita de esenta de vanilie 

Frisca la tub, pentru decorat (optional)

Ciocolata rasa, pentru decorat (optional)


Mod de preparare:


Intr-o oala pusa pe foc se adauga pe rand ciocolata maruntita, vinul, laptele, frisca lichida, esenta de vanilie. Se tine pe foc si se amesteca pana cand ciocolata se topeste in intregime. 

Amestecul fierbinte se toarna intr-o cana si se decoreaza cu frisca la tub si ciocolata rasa.


Recomandari:


Este indicat sa alegeti o ciocolata cu concentratie cat mai mare de cacao. De asemenea, aceasta bautura se prepara cu vin Merlot, iar laptele folosit ar trebui sa aiba 3,5% grasime. 

 

Pentru a pregati aceasta bautura minunata puteti folosi un Crock-Pot, pe care, dupa ce s-a topit ciocolata, il setati sa mentina o temperatura constanta, pentru a mentine bautura calda atat cat este nevoie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide