Legumele proaspete
Intr-o gospodarie se folosesc in timpul iernii si legume in stare proaspata, cum sint ceapa, usturoiul, prazul, morcovul, patrunjelul, telina, ridichea de iarna, sfecla rosie, cartofii si varza. Toate aceste legume trebuie pastrate bine, pentru a fi ferite de inghet si pentru a nu se altera.
Radacinoasele
Radacinoasele cum sint mocovul, patrunjelul, pastirnacul, sfecla si ridichea de iarna se pot pastra in conditii foarte bune in timpul iernii in pivnite sau gropi in pamint, in boxele din bloc, etc. Sfecla rosie, pastirnacul, napii sint radacinoase mai rezidente si pot fi pastrate in camari si pivnite, in gramezi sau in cutii. Morcovii, telina, patrunjelul, care sint mai sensibile, se pastreaza in camari pe stelaje si polite, sau in pivnite uscate, fiind stratificate in nisip. In nisip, patrujnelul si telina se pot aseza fie in picioare, fie culcat, cu conditia sa fie foarte bine alesi inainte si controlati din cind in cind pentru a vedea cum se pastreaza. In gospodariile in care nu exista pivnite, mai ales la orase, morcovii, patrunjelul, pastirnacul, napii si telina se pot pastra in lazi de nisip, in camari bine aerisite. De asemenea, se poate folosi o metoda care da rezultate si pastreaza in stare buna legumele: se infasoara fiecare leguma in hirtie alba dupa care se pune in ziar sau material plastic. Dupa care sint asezate in camara sau in locuri uscate si racoroase (pe balcon). Aceasta metoda poate fi folosita si pentru celelalte legume.
Cartofii
Pregatirile pentru pastrarea cartofilor trebuie sa inceapa imediat dupa recoltare cind se tin o zi-doua la soare ca sa se usuce putin. Cartofii care sint loviti sau stricati se arunca. In general, cartofii se pastreaza in aceleasi conditii si incapari ca si radacinoasele, adica in gramezi, in lazi sau in lo
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii