Cum stabilesti care e portia ideala de mancare cu ajutorul mainii

Cum stabilesti care e portia ideala de mancare cu ajutorul mainii

Uneori, chiar daca evitati mancarea nesanatoasa sau care ingrasa, tot nu reusiti sa slabiti. Ei bine, inseamna ca e posibil sa mancati mai mult decat trebuie si e cazul sa mai micsorati portiile. 


Ok, dar cat inseamna o portie de mancare ideala, care sa ofere toti nutrientii necesari, dar sa nu ingrase? 


Ei bine, fiecare dintre noi poate sa stabileasca acest lucru foarte usor, cu ajutorul mainii. 


Dupa cum urmeaza:


O portie de carne 




Portia ideala de carne rosie ar trebuie sa fie de marimea palmei, fara a lua in considerare si lungimea degetelor. 


Friptura din imagine are in jur de 100 de grame si este de grosime unui pachet de carti de joc. 


De asemenea, este recomandat sa nu consumati mai mult de 500 de grame de carne pe saptamana si sa optati si pentru alte surse de proteine: peste, fasole si alte legume boabe. 


O portie de peste

 


O portie de peste ar trebui sa nu fie mai mare de o palma, cu tot cu degete. Carnea de cod, de exemplu, este foarte buna pentru ca are foarte putine grasimi si calorii, dar multe proteine.


E drept ca are cantitati mai mici de omega-3, dar este o sursa excelenta de seleniu, foarte important pentru sistemul imunitar si pentru sanatatea parului si a unghiilor.


O portie de spanac




Nu va zgarciti cand vine vorba de legume. O portie ideala de spanac este cam cat incape in ambele palme.


Frunzele verzi sunt foarte bogate in fibre, care ajuta digestia, circulatia si fac minuni pentru sanatatea colonului. 


In acelasi timp, nu este bine nici sa ne indopam doar cu frunze verzi, deoarece acest lucru poate duce la indigestie.


O portie de fructe de padure 



Fructele de padure sunt foarte sanatoase, dar unele dintre ele contin si cantitati insemnate de zahar si calorii.


De aceea, se recomanda ca la o servire sa se consume in jur de 80 de grame de fructe de padure. Adica, atat cat incap in ambele voastre maini. Insa, pot fi consumate intre 3 si 5 astfel de portii pe zi. 


Portia de legume 




Cand vine vorba de legume, se recomanda sa se consume cam cat incape intr-un pumn, de 5 ori pe zi. 


Portia de paste 



La o prima vedere poate parea destul de putin, dar pastele isi dubleaza volumul atunci cand sunt fierte.


In imaginea de mai sus, portia are in jur de 75 de grame si 219 calorii. 


Aceeasi masura se aplica si la o portie de orez nefacut. Cand consumati mai mult de atat, puteti fi sigure ca ceea ce depasese portia ideala se va depune intr-un loc sau altul. 


O portie de alune si seminte 




O gustare compusa din nuci si seminte n-ar trebui sa depaseasca un pumn. 


De asemenea, este recomandat ca semintele si nucile sa fie mancate una cate una, atatea cate puteti baga in gura. 


O portie de cartof



Oricine ar trebui sa consume zilnic in jur de 200 de calorii provenite din carbohidrati. 


Ei bine, cartoful copt de mai sus ofera in jur de 180 de calorii. 


Ciocolata si unt de arahide


 


Orice portie de grasime, fie ca e vorba de unt, ulei sau unt de arahide, n-ar trebui sa fie mai mare de o lingura sau ca portia sa depaseasca dimensiunea degetului mare.


O astfel de portie poate fi consumata de 2 - 3 ori pe zi.


De asemenea, o portie de ciocolata n-ar trebui sa fie mai mare de 4 bucatele, atat cat degetul aratator. 


Sursa articol si foto: dailymail.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
2
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Marmelada de mere si pere
3
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Zacusca cu vinete si morcov
5
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia