Cumpararea brinzeturilor

Brinza proaspata de vaca este o pasta omogena, fina, cremoasa, curata, fara scurgere de zer, nesfaramicioasa, de culoare alba pina la alb-galbui cu gust si miros placut, caracteristic (de fermentatie lactica), fara miros si gust strain.

Brinza telemea este de culoare alb portelan, pina la alb galbui, miros si gust placut, cu aroma caracterisitica de fermentatie lactica. In sectiune prezinta putine gauri de fermentatie, are o consistenta uniforma, se rupe usor, fara sa fie sfaramicioasa. Cum se recunoaste brinza telemea stricata: consistenta prea tare, lipicioasa, structura buretoasa, zone de mucegai, defecte de culoare (pete de culoare portocalie, negru-albastrui), de gust (acid, amar, ranced).

Brinzeturile cu pasta tare (cascaval, Olanda) au la exterior coaja neteda, curata, fara crapaturi, pete sau urme de mucegai, de culoare galbuie, uniforma. In sectiune, miezul trebuie sa fie omogen, gras, cu gauri de fermentatie specifice sortimentului, culoare uniforma in toata masa, consistenta pastei tare, putin elastica. Gustul si mirosul trebuie sa fie placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc