Laptele normal are culoarea alb-galbui. Gustul laptelui este dulceag, caracteristic. Mirosul laptelui este caracteristic, putin pronuntat si placut. Culoarea albastruie se intilneste la laptele falsificat prin adaos de apa sau cel sarac in grasime. Laptele nu trebuie sa aiba aspect filant sau viscos, gust amar sau alt gust straniu, sediment. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si trebuie inscris pe ambalajul individual. Verificati data fabricatiei marcata pe capac, punga, cutie si daca produsul se incadreaza in termenul de valabilitate.
Atentie! Laptele imprumuta usor mirosul substantelor din mediul in care se gaseste.
Atentie! Prin Iapte se pot transmite boli ca: tuberculoza,febra aftoasa, antraxul, holera, salmoneloze, infectii stafilococice si streptococice. Deci, fierbeti laptele si mentineti-l pe foc 3-5 minute dupa primul clocot.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryCand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...
Pateuri cu dovleacPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii