Cumpararea oualor

Ouale trebuie sa aiba albusul transparent, bine delimitat de galbenus si galbenusul compact, culoarea clara, de la galben deschis la galben rosiatic, miros si gust caracteristic. In mod practic, prin ou proaspat se intelege oul care vara nu este mai vechi de 15 zile, iar iarna de 25-30 zile (de la data ouatului), pastrat la temperatura de 8-10�C. Valoarea nutritiva ridicata impune ouale printre produsele de origine animala necesare unei alimentatii rationale si echilibrate.

Inainte de folosire, ouale se recomanda sa fie spalate, deoarece de pe coaja pot patrunde in mincare microorganisme daunatoare sanatatii. Ouale de rata, chiar proaspete, nu pot fi folosite pentru pregatirea maionezelor sau budincilor. Ele se admit in consum numai bine fierte, timp de 8 minute.

Atentie! In perioada calda nu cumparati oua decit din unitati care asigura conditiile de temperatura necesare mentinerii in buna stare a acestora.

Atentie! Nu cumparati oua murdare, fisurate sau sparte. Ouale sub 40 gr. bucata se vind la kilogram.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciuperci sote II
Bucataras.RO

Ciuperci sote II

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...

Ciuperci sote II
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise