Cumpararea piini

Piinea trebuie sa aiba suprafata lucioasa, galben-aurie, sa nu fie deformata sau aplatizata, si nici murdara pe coaja. O piine proaspata si corespunzator realizata, dupa o usoara apasare, revine la forma initiala. Piinea contine substante minerale si in special fosfor (0,5-1,5g/kg), vitamine din complexul B si vitamina PP, valoarea neta variind intre 2300-2500Kcal/kg. Sortimentele de piine realizate din faina integrala sint surse importante de vitamina B2.

Atentie! Nu pastrati painea calda in pungi din material plastic ci in saculete sau prosoape de pinza.

Daca la ruperea piinii apar fire mucilaginoase sau miezul are in centru o zona mai inchisa la culoare, umeda si sfaramicioasa, cu miros dezagrabil, inseamna ca este contaminata cu Bacilus Mezentricus si este improprie consumului uman. Piinea si produsele de panificatie necoapte, mucegaite, acrite, fermentate, amare, atinse de boli parazitare sau care la masticare prezinta scrisnituri datorita impuritatilor minerale, nu trebuie consumate. Termenul de valabilitate al piinii este de 24h de la coacere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola