Smintina pentru frisca este fluida, cu aspect si consistenta omogena, de culoare alb-laptos pina la alb-galbui, gust placut dulceag, cu aroma caracteristica. Nu trebuie sa prezinte aglomerari de grasime sau substante proteice, gust sau miros strain.
Atentie! Nu se poate obtine o frisca corespunzatoare din smintina cu gust acru, pastrata mai mult de 24 de ore.
Smintina de consum, fermentata cu bacterii specifice, are culoare alb-galbui, cu suprafata lucioasa, consistenta omogena, vascoasa, gust placut aromat, slab acrisor, specific de fermentatie lactica. Defectele smintinii pot fi: gust acru, amar, de furaje, aglomerari de grasime sau particule grunjoase.
Atentie! Smintina se poate falsifica cu faina, amidon sau iaurt omogenizat cu mixerul.
Smintiana cu continut de grasime redus (falsificata) are aspect mat, grunj de coagul, gust acru, specific iaurtului sau gust fainos, de amidon.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii