Untul trebuie sa fie de culoare alb-galbui pina la galben-pal, uniform in toata masa, cu luciu specific, fara impuritati sau corpuri straine pe suprafata; in sectiune nu trebuie sa prezinte picaturi vizibile de apa sau goluri de aer. Mirosul si gustul trebuie sa fie placut, aromat, caracteristic untului proaspat, fara miros si gust strain (medicamente, mucegai, rinced, acru, peste, etc.). Defectele untului pot fi de gust si de miros - amar, metalic, acru, brinzos, rinced, sapunos, mucegai, peste, furaje; de structura, consistenta si aspect moale, sfaramicios, lipicios, apos; si de culoare - marmorat, alb, colorat intens in galben, rosu, etc.
Atentie! Verificati incadrarea produsului in termenul de valabilitate, untul fiind usor perisabil.
Untul rinced da gust dezagreabil produselor, chiar daca folositi substante aromatizante. La cumparare cereti informatii suplimentare privind: numele producatorului si provenienta (din import sau indigena), eventualele adaosuri (sare) in cazul in care acestea nu sint inscrise pe ambalaj.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii