Oalele sub presiune Fissler sunt ideale pentru bucataria moderna. Principiul de baza al gatitului in oala sub presiune nu s-a modificat de la apariţia primului model. in oala se acumuleaza presiune si astfel timpul de gatire se scurteaza, iar vitaminele, mineralele si aromele sunt conservate mult mai bine in comparaţie cu gatitul normal, fapt care asigura un regim alimentar sanatos. Acest lucru face din oala sub presiune cea mai buna alegere in special pentru gatirea alimentelor bogate in vitamine, care necesita o preparare atenta. Rezultatul se simte: aroma specifica a alimentelor este surprinzator de intensa.
Graficul ilustreaza cata vitamina C se pastreaza in anumite legume atunci cand sunt gatite in oala sub presiune. (Vitamina C/100g):
Totodata oala sub presiune este si o modalitate foarte buna de a accelera timpul de preparare pentru fripturi si mancaruri cu carne. Se gateste sub presiune intr-o oala inchisa ermetic, la temperaturi de peste 100° C, deoarece presiunea crescuta din interiorul oalei face ca apa sa fiarba la o temperatura care ii depaseste punctul de fierbere la presiune normala. Astfel, durata de gatire se reduce de cateva ori. Gatind in oala sub presiune economisiţi pana la 70 % din timpul de gatit. Supe, fripturi, carne, peste, legume, orez si cartofi - toate vor fi delicioase, de asemenea puteti folosi oala sub presiune pentru gatit in aburi sau pentru prepararea mancarurilor inabusite.
Puteti sa cumparati o astfel de oala din magazinele SarahPop.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacMi-am dorit pentru ziua fiului meu un tort racoritor, mai putin dulce. Am gasit o combinatie de caise(din compot de caise de...
Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba
Comentarii