Probabil ca pentru majoritatea dintre voi romantic nu inseamna ceva ce a avut loc in preajma Sfintului Valentin sau de Dragobete, si asta pentru ca acel “ceva” a venit intr-un moment in care te-ai asteptat cel mai putin. Dar ce-ai spune de niste idei “din senin” pentru niste zile dulci, fie ele de sarbatoare sau nu? Bineinteles vorbim de idei culinare. Ziua buna se cunoaste de dimineata, iar bautorilor de cafea cu usurinta le poti smulge un zambet cu un sarut de scortisoara sau cacao peste spuma espressou-lui, sau poate chiar si cu clasica inimioara. Dar ce ne facem cu persoanele care beau ceai dimineata? Ce spui de ideea de mai jos, nu te-ai gandit la asta, nu? E foarte simplu sa inlocuiesti eticheta ceaiului cu o inimioara taiata dintr-o coala de hartie colorata. Odata terminata cafeaua si giugiuleala de dimineata, e timpul pentru micul-dejun, sa nu uitam ca dragostea trece prin stomac ;). Nu trebuie sa fii expert in bucatarie ca sa gatesti aceste “retete” complicate, dar de mare efect. Daca te pregatesti de o zi romantica si nu ai in bucatarie macar o forma de inimioara, fugi la cel mai apropiat magazin! Ia o felie de paine, bag-o in prajitor si ai grija sa n-o arzi. Cat e calda unge-o cu putin unt. Ia forma de care iti spuneam mai sus, aseaz-o pe felia de paine si aranjeaza cu grija gemul preferat. Daca nu-i place gemul, cu aceeasi forma de inimioara (da, e foarte utila), “decupeaza” o bucatica din unt si las-o pe mijlocul feliei de paine. Daca totusi ai ars felia de paine, nu e nicio problema. Scrijeleste cu grija cu varful unui cutit o vorba dulce – aici nu te mai pot ajuta, va trebui sa te descurci :). Pentru cei cu ceva experienta in bucatarie, ideea de mai jos va fi un succes garantat. Si ca sa nu murdaresti degeaba bucataria ti-am pregatit noi reteta oului inimioara in cuib. Daca ti-a placut aceasta idee si esti barbat, te rog da-o mai departe si prietenilor tai, fetele vor fi cu siguranta impresionate :). Am lasat pe final cele mai ingenioase idei, cel putin asa am hotarat noi, cei din redactie. Gandeste-te cum te-ai simti daca langa ceai sau cafea ai primi niste zahar rosu, tot in forma de inimioara. Acum gandeste-te ce bucurie va fi in sufletul celui/celei ce se va bucura de asta, deci nu mai sta pe ganduri! Ai nevoie doar de zahar, apa si niste colorant alimentar, ti-l recomand pe cel din sfecla. Ah, da, formele de inimioara de care iti spuneam la inceput iti vor fi si acum utile, incearca totusi sa faci rost de unele mai mici. Amesteca intr-un bol zaharul cu putina apa, cat sa se lege, si adauga colorantul. Pune cu lingurita in formele mici si lasa-le pana se intaresc. Pregateste intre timp cafeaua sau ceaiul. Daca vrei o idee de efect, vrei sa si bucataresti, dar nu prea te pricepi la decorat, iti sugerez ideea de mai jos. Prepara niste briose cu visinesi “infige” cate un mesaj amoros in cateva din ele, sau in toate daca te simti inspirat. Sper sa-va fie de folos voua, celor care apreciati gesturile marunte si pline de semnificatie. Daca te hotarasti sa pui in practica vreuna din ideile culinare prezentate aici, as aprecia daca ne-ai lasa un comentariu cu efectul pe care l-a avut. Normal, alte sugestii cat si critica - daca e constructiva, sunt binevenite!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii