Ingredientul din bere care-i va face pe vegetarieni sa nu mai bea aceasta bautura niciodata

(0)
admin postat de

Cand ne gandim la bere, ne gandim la cateva ingrediente de natura vegetala (hamei, malt, orz, apa, drojdie) si apa. De atat e nevoie pentru a obtine aceasta bautura atata de cpreciata si consumata de romani, vegetarieni sau nu.


Insa, mai putin cunoscut este faptul ca berea din comert contine o substanta extrasa din peste. Si, da, aceasta nu este trecuta pe eticheta... Este vorba de ihtiocolul, un clei extras din vezica pestilor. Putine sunt cazurile in care nu se foloseste aceasta substanta in industria berii, asa ca este foarte probabil ca si berea pe care o consumati in Romania sa o contina.


Nu este ceva nou. Substanta din vezica de peste este folosita inca din secolul XIX pentru a creste claritatea berii, facand-o astfel mai atragatoare pentru consumatori.


Nu doar gigantii din domeniu folosesc aceasta substanta, dar si unele microberarii. 


Bineinteles, prezenta acestui ingredient reprezinta o problema pentru vegetarieni si vegani, multi dintre ei nestiind ca trebuie sa fie atenti la acest aspect.


Totodata, si pentru carnivorii iubitori de bere, prezenta acestei substante este deranjanta, pentru ca acest ingredient altereaza aroma berii. 


In prezent, mai multe organizatii internationale au solicitat producatorilor de bere sa caute alternative pentru inlocuirea ingredientului ascuns si de origine animala. 


Sursa foto: muzecollective.com
Sursa articol: bbc.com

recomandari

In lume exista peste 20.000 de tipuri de bere, fabricate dupa 180 de metode, toate pornind de la patru ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite