Cand ne gandim la bere, ne gandim la cateva ingrediente de natura vegetala (hamei, malt, orz, apa, drojdie) si apa. De atat e nevoie pentru a obtine aceasta bautura atata de cpreciata si consumata de romani, vegetarieni sau nu.
Insa, mai putin cunoscut este faptul ca berea din comert contine o substanta extrasa din peste. Si, da, aceasta nu este trecuta pe eticheta... Este vorba de ihtiocolul, un clei extras din vezica pestilor. Putine sunt cazurile in care nu se foloseste aceasta substanta in industria berii, asa ca este foarte probabil ca si berea pe care o consumati in Romania sa o contina.
Nu este ceva nou. Substanta din vezica de peste este folosita inca din secolul XIX pentru a creste claritatea berii, facand-o astfel mai atragatoare pentru consumatori.
Nu doar gigantii din domeniu folosesc aceasta substanta, dar si unele microberarii.
Bineinteles, prezenta acestui ingredient reprezinta o problema pentru vegetarieni si vegani, multi dintre ei nestiind ca trebuie sa fie atenti la acest aspect.
Totodata, si pentru carnivorii iubitori de bere, prezenta acestei substante este deranjanta, pentru ca acest ingredient altereaza aroma berii.
In prezent, mai multe organizatii internationale au solicitat producatorilor de bere sa caute alternative pentru inlocuirea ingredientului ascuns si de origine animala.
Sursa foto: muzecollective.com
Sursa articol: bbc.com
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii