Interviu cu Anca Bucur, tripla campioana mondiala la fitness - Miscarea e sanatate

Interviu cu Anca Bucur, tripla campioana mondiala la fitness - Miscarea e sanatate

Cand vine vorba de fitness, Anca Bucur nu mai are nevoie de nicio prezentare.


Tousi, ar fi pacat sa n-o facem, pentru ca palmaresul ei este de-a dreptul impresionant. Anca Bucur a devenit campioana la fitness pentru prima data in anul 2011, castigand concursul Miss Fitness Universe din Miami. A continuat sa participe la concursuri si a obtinut nenumarate locuri, cele mai multe pe podium. Fitness America o desemneaza in 2012 sportiv profesionist, iar doar dupa un an, Anca obtine locul 1 la Miss Fitness Universe Miami, divizia de profesionisti, devenind pentru a doua oara campioana mondiala.


La sfarsitul anului trecut, in noiembrie 2015, Anca a obtinut titlul de Miss Fitness America in Las Vegas si cel de tripla campioana mondiala la fitness a Romaniei. Mai mult ca sigur, Anca nu se va opri aici.


In prezent, Anca preda cursuri de aerobic la centrele World Class din Bucuresti. Mai jos aveti un interviu care este o adevarata sursa de inspiratie pentru cei care vor sa adopte un stil de viata sanatos si sa se convinga ca "miscarea e sanatate":



Cum te-ai apucat de sport si ce ai recomanda unei persoane care-si doreste sa se apuce de sport, dar nu-i permite programul incarcat? 


M-am apucat de sport la varsta de 3 ani, indrumata de mama mea. Eram o fire foarte activa si imi placea sa imi consum energia prin sport. Eram pasionata de gimnastica inca de mica si imi placea sa fiu in centrul atentiei. 


Asa, mama m-a intrebat intr-o zi daca vreau sa fiu si eu "o stea", ca gimnastele pe care le vedeam la televizor. De acolo a inceput drumul meu in sport si a continuat inca 25 de ani, care mi-au adus nenumarate titluri nationale, internationale si mondiale, dar mai ales implinire, bucurie si o experienta minunata care m-a ajuta sa ma dezvolt ca om.




Ce recomand celor care spun ca nu au timp pentru a face sport?



Timpul e o problema pentru majoritatea, insa trebuie sa intelegem ca miscarea inseamna sanatate in primul rand si ar trebui sa ii acordam mai multa atentie. 30 de minute sunt convinsa ca isi gaseste fiecare in programul sau, ca sa le dedice miscarii. 



Daca nu reusim sa ajungem la sala, o plimbare pe jos, alergare in aer liber sau cateva exercitii simple pe covorul din casa, sunt suficiente pentru un tonus bun. Mai ales in ziua de azi, cand informatia e la indemana oricui si cateva exemple de baza le putem gasi usor. 




Ce ai recomanda unei persoane care abia incepe sa se duca la sala? 


Sa se incarce cu rabdare si sa inceapa antrenamentele mai usor. Riscul de accidentare creste daca nu lucram corect sau daca nu facem un tip de antrenament care ni se potriveste.


In sala sunt antrenorii care te pot indruma si sfatui cu pasii pe care trebuie sa ii urmezi la inceput.


Sa nu fie retinuta in a cere ajutor. Noi, antrenorii, suntem acolo ca sa ii ajutam sa-si gaseasca tipul de antrenament potrivit, sa lucreze in siguranta si sa ii motivam spre atingerea obiectivului propus.




De ce alimente ar trebui sa ne ferim cand incepem sa mergem la sala? 


Alimentele "periculoase" trebuie evitate mereu, nu doar cand mergem la sala. Semipreparatele, fast-food, prajeli, alcool si dulciuri (zaharuri rafinate). Acestea sunt cei mai mari inamici ai nostri, in lupta cu kilogramele in plus si nu numai. Sfatuiesc oamenii sa fie atenti cu ceea ce consuma in primul rand pentru sanatatea lor si pentru starea de bine si mai apoi pentru obiectivele pe care si le propun.


Sunt bune suplimentele alimentare? Ai recomanda asa ceva unui incepator?


Suplimentele alimentare de calitate sunt recomandate. Bineinteles, este important sa ne documentam inainte si sa consumam ce are corpul nostru nevoie. Deoarece nu reusim sa luam toate vitaminele si toti nutrientii de care avem nevoie pentru o buna functionare doar din alimente, este recomandat sa completam cu suplimente de calitate. Totul in doza si cantitatea recomandata. 




Multe femei se plang de colacei din jurul abdomenului. Le poti recomanda un tip de exercitii / antrenament prin care sa scape de acestia?


Colacei din jurul abdomenul sunt rezultatul unui regim alimentar dezechilibrat si lipsa sportului. O combinatie intre cele doua te va ajuta sa scapi de colacei. Iata un exemplu la indemana oricui :

Alergare 20 de minute 

5x 15 genuflexiuni

5X 10 mers fandat 

5 x 20 de secunde ( alergare cu genunchii la piept cat poti de repede) 

5x 10 flotari 

5 x 20 abdomenele Crunch 

4x 25 abdomene bicicleta + stretching la final. Acesta poate fi un antrenament pe care poate sa-l faca oricine, chiar daca nu ajunge la sala. 


Pe langa asta, consumati salate si legume proaspete, proteina din carne slaba, carbohidrati buni si fructe proaspete. 


Acest mix va fi un start bun pentru cei ce vor sa faca o schimbare in bine, poate chiar dupa ce vor citi acest interviu. 




Familia ta impartaseste aceeasi pasiune pentru sport?


Pasiune pentru sport exista, insa nici un membru al familiei nu a practicat sportul de performanta. 




Care este mancarea ta preferata? 


Nu am un tip de mancare preferat si am observat ca imi schimb gusturile si preferintele destul de des. Imi plac salatele preparate de mine (cu legume, leguminoase sau carne si sosuri usoare). 


Insa, placerea mea vinovata ramane pentru dulciuri, pe care le consum rar si in cantitati mici. 


Mai ai timp si de gatiti? Cat de des gatesti?


Da, imi place sa gatesc si, daca as avea timp, as petrece si mai mult in bucatarie. Gatesc zilnic, insa, daca programul imi e foarte incarcat, imi pregatesc mancare pentru 2 zile si imi fac pachetele (in general).


Sursa foto: Anca Bucur Miss Fitness // Facebook

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Pui prajit cu susan
Bucataras.RO

Pui prajit cu susan

Pui prajit cu susan
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat