Atunci cand cantitatea de energie obtinuta din mancare si bautura este mai mare decat cantitatea de energie utilizata in procesele metabolice si pentru exercitiul fizic are loc o crestere in greutate, excesul de energie fiind stocat sub forma de grasime.
Pentru a stopa ingrasarea de obicei o dieta personalizata si cateva exercitii fizice regulate sunt suficiente. Insa uneori slabirea este conditionata si de alti factori, cum ar fi:
- dezechilibre ale insulinei (datorita consumului prea mare de carbohidrati din produse dulci) - o cantitate insuficienta de enzime - lipsa mineralelor si vitaminelor din organism - o functionare slaba a glandei suprarenale - viermi intestinali - ficat lenes si metabolism incetinit - afectiuni ale glandei tiroide - probleme cu rinichii si retentia de lichide sau diverse infectii de natura micotica
Multi dintre noi simt o pofta constanta de dulce, pe care nu ezita sa si-o satisfaca, ducand astfel la ingrasare. Inlocuieste prajiturile si bomboanele cu alte produse, mai slabe caloric, si care iti vor satisface aceasta pofta: cereale integrale, legume, cartofi, dovlecei.
Daca va luptati cu unele dintre simptomele de mai jos, inseamna ca aveti probleme cu insulina si glucoza si trebuie sa va adresati de urgenta unui medic, care va va prescrie si un regim adecvat: dificultati de concentrare, somnolenta, consum mare de cofeina, tutun, ciocolata, sucuri dulci, sete excesiva, transpiratie abundenta, dorinta de a manca cat mai des.
Glanda tiroida controleaza metabolismul organismului si uneori stresul poate afecta negativ acest proces. Iata cateva simptome care ne arata ca tiroida nu este destul de activa: maini si picioare reci, dureri de cap, constipatie, frig, epuizare, lipsa apetitului sexual, tensiune, piele uscata. Se indica consumul de alge si de alimente bogate in tirozina ca migdalele, avocado si semintele de dovleac.
Lipsa magneziului, calciului si potasiului din organism poate cauza ingrasarea. Se pot lua suplimente alimentare sau consuma des: migdale, mere, avocado, orez brun, telina, peste, patrunjel, broccoli, varza, conopida, caise, banane, morcovi, mazare, spanac, sardine, etc.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapte
Comentarii