Daca ai o cina de afaceri sau un eveniment intre prieteni si esti "obligata" sa mergi la un restaurant elegant unde se servesc feluri de mancare exotice si complexe, nu trebuie sa intri in panica sau sa anunti pe toata lumea ca esti la dieta si ca nu mananci decat... apa plata cu lamaie. Nu vei reusi de cat sa jignesti pe cei care te-au invitat!
Marea problema vine atunci cand esti o fire foarte pofticioasa si nu vei rezista la mirosurile din restaurant si nici la vederea platourilor cu bunatati.
Iata ce sa faci!
Chiar inainte de eveniment, ia o gustare sau chiar un fel principal de mancare. Daca esti invitata la cina, manaca acasa un sandvis sau o portie de pui la gratar. Vei fi satula si va disparea tentatia de a te "arunca" asupra primului platou cu mancare adus la masa.
Nu divulga secretele din bucataria ta celor prezenti. Daca esti la dieta nu le spune ca tu mananci doar telina rasa si morcovi sau daca nu stii sa gatesti, nu le dezvalui ca puiul la cuptor iti iese mereu... crud. Vei strica cheful celor prezenti si nu te vor privi cu indulgenta!
Comanda apa cu lamaie sau suc natural, iar daca te indeamna sa consumi alcool, nu incerca sa te scuzi sustinand ca tu nu bei! Nu vei face decat sa-i incurajezi sa insiste sa bei un paharel. Spune-le pur si simplu ca iei antibiotice. Este o scuza buna si nimeni nu va avea nimic de comentat!
Citeste tot meniul cu atentie si vezi ce ai putea sa comanzi, care sa nu faca ravagii in organismul tau! Cel mai indicat ar fi o salata, o supa lejera, carne la gratar fara sos si cartofi prajiti. Daca este un restaurant exotic comanda orez si pui la gratar, sosurile ti le vor aduce separat si nu va trebui sa le consumi. Daca esti nevoita sa comanzi si desert, alege o prajitura cu fructe sau inghetata de vanilie.
Nu manca tot din farfurie. Gusta din fiecare portie adusa, savureaza si lasa chelnerul sa ia platoul din fata ta. Insa nu te intrista ca nu poti sa mananci, vei atrage atentia asupra ta. Mai bine, fa-ti pofta si a doua zi vei scapa de calorii printr-o sedinta indelungata de fitness.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIntr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...
Paine cu maslineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii