Este atat de simplu si gustos sa mancam aripioare picante, cartofi prajiti, sosuri si alte produse gata preparate, incat gatitul acasa a devenit tabu in viteza in care traim.
Dupa o perioada observam ca ne-am ingrasat si ca ne simtim destul de prost, insa ceea ce nu stim este ca aceste produse de fast-food dau dependenta si ca ne-au intrat deja in sange.
Astfel, desi constientizam ca exista o problema, nu ne putem desprinde de proastele obiceiuri si mergem in continuare sa mancam la fast-food, macar o data pe saptamana.
Specialisti din Marea Britanie au studiat pe un esantion de 3500 de persoane efectele consumului constant de prajeli si produse ultra-prelucrate.
Ei au impartit oamenii in doua categorii, unii au mancat timp de 3 luni doar legume, fructe si peste, iar ceilalti doar produse fast-food, pizza si prajeli, gen cartofi prajiti si friptura.
Dupa aceasta perioada, in afara faptului ca a doua categorie era simtitor mai "grea", s-a observat la aceasta si o inclinare naturala spre depresie.
Gradul de risc pentru a dezvolta o depresie este de 58% la persoanele care consuma produse nesanatoase, iar aceasta depresie nu poate fi tratata decat prin abstinenta de la mancarea grea, cu multe prajeli.
Insa majoritatea nu realizeaza aceasta legatura dintre mancare si sanatatea mintala si continua sa consume produse de patiserie si fast-food, considerand ca tristetea si depresia se datoreaza stresului.
Problema este destul de grava, tinand cont ca persoanele afectate de depresie nici macar nu constientizeaza ca au o problema, iar dupa ce au devenit deja dependente de fast-food, calea de intoarcere este mult mai dificila.
Ar trebui sa vedem in mancarea nesanatoasa nu doar motivul kilogramelor in plus, ci si cauza durerilor de cap si tristetilor profunde pe care le avem uneori. Cu cat realizam mai curand ca exista o problema si ne adresam unui medic specialist, cu atat sansele de revenire sunt mai bune.
Iar daca aveti copii, aveti mare grija sa ii educati in spiritul unei alimentatii simple, sanatoase, cu ingrediente cat mai naturale si neprelucrate termic.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!
Supa crema de dovleacMontare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din...
Tort centenar RomaniaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii