Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Dovleacul a fost pana acum un simbol al Halloween-ului. Insa, anul acesta traditionalele lanterne din dovleci portocalii vor fi mai putine, pentru ca moda dicteaza ca in 2016 dovleacul sa fie inlocuit cu ananasul.


Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat. 




In afara de faptul ca arata foarte bine, lanternele din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.


Pentru a va face o lanterna dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care foloseati un dovleac.


 1. Alegeti un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca ananasul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.

 

2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul. 



 

3. Pentru curatarea interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se "rascheteaza" si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.


4. Cu un obiect ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din dovleac. 

 

5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.



 

6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.

 

7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna. 



 

8. Pentru a va transforma felinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.

 

Sursa foto: virallay.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Bucataras.RO

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

     O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos