Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Dovleacul a fost pana acum un simbol al Halloween-ului. Insa, anul acesta traditionalele lanterne din dovleci portocalii vor fi mai putine, pentru ca moda dicteaza ca in 2016 dovleacul sa fie inlocuit cu ananasul.


Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat. 




In afara de faptul ca arata foarte bine, lanternele din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.


Pentru a va face o lanterna dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care foloseati un dovleac.


 1. Alegeti un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca ananasul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.

 

2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul. 



 

3. Pentru curatarea interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se "rascheteaza" si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.


4. Cu un obiect ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din dovleac. 

 

5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.



 

6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.

 

7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna. 



 

8. Pentru a va transforma felinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.

 

Sursa foto: virallay.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Chec cu visine
Bucataras.RO

Chec cu visine

Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca...

Chec cu visine
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori