Dovleacul a fost pana acum un simbol al Halloween-ului. Insa, anul acesta traditionalele lanterne din dovleci portocalii vor fi mai putine, pentru ca moda dicteaza ca in 2016 dovleacul sa fie inlocuit cu ananasul.
Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat.
In afara de faptul ca arata foarte bine, lanternele din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.
Pentru a va face o lanterna dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care foloseati un dovleac.
1. Alegeti un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca ananasul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.
2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul.
3. Pentru curatarea interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se "rascheteaza" si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.
4. Cu un obiect ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din dovleac.
5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.
6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.
7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna.
8. Pentru a va transforma felinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.
Sursa foto: virallay.com
Sursa articol: independent.co.uk
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaA fost un pranz delicios!
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de puiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii