Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Noua moda de Halloween 2016 - ananas in loc de dovleac

Dovleacul a fost pana acum un simbol al Halloween-ului. Insa, anul acesta traditionalele lanterne din dovleci portocalii vor fi mai putine, pentru ca moda dicteaza ca in 2016 dovleacul sa fie inlocuit cu ananasul.


Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat. 




In afara de faptul ca arata foarte bine, lanternele din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.


Pentru a va face o lanterna dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care foloseati un dovleac.


 1. Alegeti un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca ananasul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.

 

2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul. 



 

3. Pentru curatarea interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se "rascheteaza" si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.


4. Cu un obiect ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din dovleac. 

 

5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.



 

6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.

 

7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna. 



 

8. Pentru a va transforma felinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.

 

Sursa foto: virallay.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide