Prajitura perfecta: 10 probleme si rezolvarea lor

Prajitura perfecta: 10 probleme si rezolvarea lor

1. Blatul prajiturii s-a umflat in mijloc si a crapat Asta se intampla atunci cand pui prea mult agent de crestere, daca forma este prea mica pentru cantitatea de aluat sau daca temperatura cuptorului este prea mare. 2. Mijlocul blatului nu este ferm Inseamna ca prajitura nu a fost coapta suficient. Pentru a rezolva aceasta problema vechiul test al scobitorii nu da gres niciodata: inainte sa scoti prajitura din cuptor inteap-o in mijloc cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata inseamna ca prajitura este gata, daca mai are faramituri mai trebuie sa o lasi. 3. Blatul prajiturii are o crusta arsa subtire Daca ti se intampla des ca textura prajiturii sa fie in regula, dar sa aibe o crusta arsa subtire, inseamna ca tava in care ai copt-o este prea mare pentru cantitatea de aluat. Asta daca ai respectat temperatura de coacere din reteta. 4. Prajitura nu a crescut si are bule de aer la suprafata Cel mai probabil nu ai pus aluatul la copt imediat ce l-ai terminat de facut, sau cuptorul nu a fost suficient de incins. 5. Blatul prajiturii s-a lasat in mijloc Exista 3 cauze pentru acest lucru: - usa cuptorului a fost deschisa inainte ca blatul sa se stabilizeze - prajitura n-a intrat la cuptor imediat ce a fost gata - s-a folosit prea mult agent de crestere 6. Marginile prajiturii sunt crocante sau arse O singura probleme, dar multe cauze ce pot duce la aparitia ei: - a fost folosita prea multa grasime pentru a unge tava - cuptorul a fost prea fierbinte - tava pentru prajitura nu a fost suficient de tapetata - prajitura a fost lasata in cuptor prea mult timp - s-a folosit o grasime nerecomandata pentru prajituri 7. Nu pot sa scot prajitura din tava Asigura-te intotdeauna ca tava pentru prajitura este bine tapetata. Nu poti da gres cu hartia speciala pentru copt pe care o asezi pe toata suprafata tavii in care coci prajitura. Unge cu putin unt pe diagonale opuse tava, astfel hartia pentru copt nu se va deplasa si va ramane fixa. 8. Textura prajiturii este prea densa Acest lucru se intampla daca aluatul prajiturii nu a fost destul de pufos. Cel mai probabil albusurile nu au fost amestecate corespunzator. Ca sa nu se intample acest lucru amesteca prima data o lingura din albus in aluatul mai solid, ca sa il aduci la o textura asemanatoare, apoi adauga si restul de albus si amesteca foarte usor cu o spatula, de jos in sus. O alta cauza pentru aceasta problema poate fi agentul de crestere prea putin. 9. Blatul a crescut si s-a revarsat peste marginile tavii Cel mai probabil ai folosit o tava prea mica. De obicei cantitatile dintr-o reteta de prajitura sunt specificate pentru o tava cu anumite dimensiuni, incearca sa le respecti. Daca nu ai aceasta posibilitate, nu umple tava cu mai mult de 3 patrimi de aluat si ajusteaza timpul de coacere. 10. Prajitura este arsa la suprafata dar nu e coapta in mijloc. Acest lucru se intampla atunci cand tava folosita este prea mica pentru cantitatea de aluat. Si acum te invit sa experimentezi cu una din retetele noastre de prajituri sau torturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Salata de boeuf
3
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot

Foarte interesanta oala asta, bagi ingredientele in ea si peste cateva ore ai o mancare plina de arome.

Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti