Prajitura raw pentru intarirea imunitatii, pregatita de Ligia Pop la blenderul Oster Versa

Fiindca iarna a venit cu pasi rapizi, este bine sa ne pastram un sistem imunitar cat mai intarit.


Ligia Pop ne spune ca prajiturile si preparatele raw sunt toate niste unelte pentru fortificarea sistemului imunitar, datorita concentratiei mari de nutrienti pretiosi.


De asemenea, Ligia Pop ne propune si o reteta delicioasa pentru o prajitura raw, numita Immune Booster: 


"In acest video am sa va prezint o reteta delicioasa in care vom mixa atat gusturile toamnei de mar, dovleac, cu aromele iernii, cum ar fi scortisoara, cuisoarele si ghimbirul. Reteta este usor de pregatit si am vrut sa va arat ca se poate face atat blatul cat si crema doar cu ajutorul unui blender performant, fara sa fie nevoie de alti roboti de bucatarie. Prin intermediul acestui video mi-am dorit sa va prezint si blenderul profesional pe care il folosesc, numit Oster Versa."


"Va voi povesti si arata cum acest blender reprezinta o optiune ideala pentru un buget mai limitat, cand vine vorba de alegerea unui blender de calitate. Brandul Oster este cunoscut si apreciat la nivel international. Este un blender puternic, avand 1.400 W si 28.000 de rotaţii pe minut, lamele si toate angrenajele sunt All Metal DriveTM si in plus are 7 ani garantie. Pe langa toate acestea, este un blender performant care indeplineste multe functii cu brio, printre care si functia de macinare a nucilor folosind aceeasi cupa/vas, marunteste gheata, face creme, sosuri, smantana si maioneze raw, supe la rece si la cald, smoothie-uri si multe altele. Are si 3 programe presetate: supa, smoothie si sosuri. O sa ma vedeti pe viitor cum voi face diverse retete cu acest blender, fiindca mi-am dorit sa ofer o varianta mai accesibila pentru toate buzunarele, tinand cont de pretul altor blendere profesionale de pe piata care fac lucruri asemanatoare. Pentru mai multe info despre produs si pentru a profita de oferta de Craciun intrati in magazinul Culinar. "


Ingrediente:

Blat


• migdale - 100g

• canepa decorticata - 100g

• gelatina din tarate de psyllium - 70g

• mix de polen, miere si pastura - 70g

• fulgi de cocos - 50g


Crema


• mere - 2 buc. feliate

• dovleac placintar - 2-3 cubulete

• gelatina din tarate de psyllium - 50g

• mix de polen, miere si pastura - 70g

• radacina de ghimbir - 1 cm

• turmeric - 25 g

• mix condimente iarna - 10 g

• apa - 500 ml


Pentru ornat


• flori de galbenele

• fulgi de nuca de cocos

• merisoare / coacaze rosii


 Mod de preparare


• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina 


• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua


• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pasture si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.


• pentru prepararea cremei, puneti in vasul blenderului performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele foliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena


• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoarele sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile. 


• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.


Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp.


De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri