Importanta veselei si a tacamurilor puse pe masa Oricat de prieten ti-este un musafir acel sentiment de stanjeneala tot se inoculeaza cand il pui la masa si observi stingher ca tacamurile date nu lucesc si nu-s atat de curate pe cat ti-ai imaginat. Prin urmare urmeaza sfaturile noastre si pregateste din timp aceste "ustensile" care pot da o nota eleganta mancarurilor tale. Daca ai invitati si te-ai decis sa scoati la vedere vesela, tacamuri si pahare pe care nu le-ai folosit de foarte multa vreme, incearca mai intai sa le cureti foarte bine, ca musafirii sa nu se trezeasca cu fel de fel de surprize: pete sau urme de praf. Intr-un vas mare, pune la inmuiat vesela in apa calduta cu detergent de vase amestecat cu 100 ml otet de mere. Las-o 24 de ore. Scoate apoi pe rand farfuriile si sterge-le usor cu un burete uscat. In cazul in care au mai ramas pete, indeparteaza-le cu apa amestecata cu zeama de la o lamaie. Nu razui vesela cu cutitul sau cu alt obiect ascutit, deoarece s-ar putea zgaria usor si nu asa vei indeparta mizeria. Clateste apoi vesela cu apa calduta de mai multe ori. Dupa ce ai lasat-o la scurs, sterge farfuriile cu un prosop curat. Nu le aseza la un loc cu vesela pe care o folosesti zilnic. Cum sa asezi tacamurile la masa Regula generala de asezare a tacamurilor este destul de simpla si nu implica cine stie ce filosofie. Prin urmare va spunem asa: tacamurile se aseaza dinspre exterior spre interior (spre farfurie), cutitele si lingurite se aseaza in dreapta furculitele trebuie puse in stanga. Logica asezarii lor este legata de bunele maniere la masa: cand mananci cu lingura folosesti mana dreapta. Cutitul se tine si el in mana dreapta, iar furculita, in stanga.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii