Pregatirea tacamurilor pentru sarbatori

Pregatirea tacamurilor pentru sarbatori

Importanta veselei si a tacamurilor puse pe masa   Oricat de prieten ti-este un musafir acel sentiment de stanjeneala tot se inoculeaza cand il pui la masa si observi stingher ca tacamurile date nu lucesc si nu-s atat de curate pe cat ti-ai imaginat. Prin urmare urmeaza sfaturile noastre si pregateste din timp aceste "ustensile" care pot da o nota eleganta mancarurilor tale. Daca ai invitati si te-ai decis sa scoati la vedere vesela, tacamuri si pahare pe care nu le-ai folosit de foarte multa vreme, incearca mai intai sa le cureti foarte bine, ca musafirii sa nu se trezeasca cu fel de fel de surprize: pete sau urme de praf. Intr-un vas mare, pune la inmuiat vesela in apa calduta cu detergent de vase amestecat cu 100 ml otet de mere. Las-o 24 de ore. Scoate apoi pe rand farfuriile si sterge-le usor cu un burete uscat. In cazul in care au mai ramas pete, indeparteaza-le cu apa amestecata cu zeama de la o lamaie. Nu razui vesela cu cutitul sau cu alt obiect ascutit, deoarece s-ar putea zgaria usor si nu asa vei indeparta mizeria. Clateste apoi vesela cu apa calduta de mai multe ori. Dupa ce ai lasat-o la scurs, sterge farfuriile cu un prosop curat. Nu le aseza la un loc cu vesela pe care o folosesti zilnic. Cum sa asezi tacamurile la masa   Regula generala de asezare a tacamurilor este destul de simpla si nu implica cine stie ce filosofie.  Prin urmare va spunem asa: tacamurile se aseaza dinspre exterior spre interior (spre farfurie), cutitele si lingurite se aseaza in dreapta furculitele trebuie puse in stanga. Logica asezarii lor este legata de bunele maniere la masa: cand mananci cu lingura folosesti mana dreapta. Cutitul se tine si el in mana dreapta, iar furculita, in stanga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa