Prepararea si depozitarea siropului

Legal, siropul de fructe trebuie sa contina o cantitate mai mare de 55% de zahar. La un raport obisnuit de dizolvare de 1:6 inseamna ca unei cantitati de sirop ii revin 6 cantitati corespunzatoare de apa. Ingredientele din aceasta cantitate de sirop se repartizeaza omogen in sapte parti (6 parti apa si 1 parte sirop), cantitatea de zahar si cea de acizi reducandu-se astfel la o septime. Siropul din plante medicinale sau flori Plante si flori potrivite Exista asemanari foarte mari intre modul de preparare a siropului din plante medicinale si modul de preparare a siropului din flori. Ambele sunt extracte cu un continut mare de apa obtinute din componentele plantelor bogate la gust. Dupa adaugarea zaharului si a acizilor aceste sunt imbuteliate. Toate plantele medicinale si toate florile comestibile sunt potrivite oarecum pentru prepararea siropului. Unele aduc o aroma mai puternica si altele o aroma mai putin intensa in bauturi. Siropul cel mai potrivit pentru consum este cel obtinut din pante cu miros puternic si placut. Pentru a rafina gustul unor mancaruri sau deserturi poate fi folosit chiar si un sirop de plante care in stare pura nu este neaparat placut la gust. In sfarsit, exista siropuri care se folosesc ca remedii naturiste in diverse afectiuni. Siropul din flori de soc, din melisa si menta sunt foarte bune pentru consum. Pentru asezonarea mancarurilor poate fi folosit siropul si vinarita sau ghimbir. Pe post de "remediu naturist" se foloseste siropul din smochine sau ridiche.
In functie de continutul de zahar siropul se va dilua mai mult sau mai putin In cazul unei cantitati de 55% de substanta uscata si un raport de dizolvare 1:6 rezulta o bautura cu o cantitate de zahar aproximativ 8-10%. Continutul de zahar joaca un rol foarte important in aportul de dizolvare, de aceea acest raport nu poate fi respectat in cazul siropului preparat pentru consumul propriu, deoarece acesta contine o cantitate de zahar mult mai scazuta. Acest sirop se va dilua mai putin. Recipiente pentru depozitarea siropului
Pentru depozitarea siropului din plante medicinale sunt foarte potrivite recipientele din sticla, masa plastica si inox. Important este ca recipientele sa fie usor de curatat, sa poata fi umplute si golite cu usurinta. De aceea se recomanda folosirea acelor butoiase care au o gura mai larga. Acestea trebuie sa se inchide ermetic pentru a nu permite accesul furnicilor si al musculitelor. Siropuri si bauturi recomandate: Visinata
Sirop de muguri de brad Sirop de visine Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T

Date de contact:

e-mail [email protected] site www.edituramast.ro tel. 021-4101945

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia