Prepararea si depozitarea siropului

Legal, siropul de fructe trebuie sa contina o cantitate mai mare de 55% de zahar. La un raport obisnuit de dizolvare de 1:6 inseamna ca unei cantitati de sirop ii revin 6 cantitati corespunzatoare de apa. Ingredientele din aceasta cantitate de sirop se repartizeaza omogen in sapte parti (6 parti apa si 1 parte sirop), cantitatea de zahar si cea de acizi reducandu-se astfel la o septime. Siropul din plante medicinale sau flori Plante si flori potrivite Exista asemanari foarte mari intre modul de preparare a siropului din plante medicinale si modul de preparare a siropului din flori. Ambele sunt extracte cu un continut mare de apa obtinute din componentele plantelor bogate la gust. Dupa adaugarea zaharului si a acizilor aceste sunt imbuteliate. Toate plantele medicinale si toate florile comestibile sunt potrivite oarecum pentru prepararea siropului. Unele aduc o aroma mai puternica si altele o aroma mai putin intensa in bauturi. Siropul cel mai potrivit pentru consum este cel obtinut din pante cu miros puternic si placut. Pentru a rafina gustul unor mancaruri sau deserturi poate fi folosit chiar si un sirop de plante care in stare pura nu este neaparat placut la gust. In sfarsit, exista siropuri care se folosesc ca remedii naturiste in diverse afectiuni. Siropul din flori de soc, din melisa si menta sunt foarte bune pentru consum. Pentru asezonarea mancarurilor poate fi folosit siropul si vinarita sau ghimbir. Pe post de "remediu naturist" se foloseste siropul din smochine sau ridiche.
In functie de continutul de zahar siropul se va dilua mai mult sau mai putin In cazul unei cantitati de 55% de substanta uscata si un raport de dizolvare 1:6 rezulta o bautura cu o cantitate de zahar aproximativ 8-10%. Continutul de zahar joaca un rol foarte important in aportul de dizolvare, de aceea acest raport nu poate fi respectat in cazul siropului preparat pentru consumul propriu, deoarece acesta contine o cantitate de zahar mult mai scazuta. Acest sirop se va dilua mai putin. Recipiente pentru depozitarea siropului
Pentru depozitarea siropului din plante medicinale sunt foarte potrivite recipientele din sticla, masa plastica si inox. Important este ca recipientele sa fie usor de curatat, sa poata fi umplute si golite cu usurinta. De aceea se recomanda folosirea acelor butoiase care au o gura mai larga. Acestea trebuie sa se inchide ermetic pentru a nu permite accesul furnicilor si al musculitelor. Siropuri si bauturi recomandate: Visinata
Sirop de muguri de brad Sirop de visine Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T

Date de contact:

e-mail [email protected] site www.edituramast.ro tel. 021-4101945

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...

Ciorba de perisoare delicioasa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Pui cu ciuperci in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
1
Prajituri

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

O combinatie de arome si texturi surprinzator de buna, cu parfum de toamna.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua
2
Aperitive cu carne

Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Pentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște...

Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura aromata cu morcovi
4
Prajituri

Prajitura aromata cu morcovi

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x Aroma ingredientelor de toamna ne parfumeaza casa chiar...

Prajitura aromata cu morcovi
Cordon bleu cu castraveti murati
5
Aperitive cu branza

Cordon bleu cu castraveti murati

Un aperitiv cu castraveti murati deliciosi

Cordon bleu cu castraveti murati
Parteneri
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita