Prepararea si depozitarea siropului

Legal, siropul de fructe trebuie sa contina o cantitate mai mare de 55% de zahar. La un raport obisnuit de dizolvare de 1:6 inseamna ca unei cantitati de sirop ii revin 6 cantitati corespunzatoare de apa. Ingredientele din aceasta cantitate de sirop se repartizeaza omogen in sapte parti (6 parti apa si 1 parte sirop), cantitatea de zahar si cea de acizi reducandu-se astfel la o septime. Siropul din plante medicinale sau flori Plante si flori potrivite Exista asemanari foarte mari intre modul de preparare a siropului din plante medicinale si modul de preparare a siropului din flori. Ambele sunt extracte cu un continut mare de apa obtinute din componentele plantelor bogate la gust. Dupa adaugarea zaharului si a acizilor aceste sunt imbuteliate. Toate plantele medicinale si toate florile comestibile sunt potrivite oarecum pentru prepararea siropului. Unele aduc o aroma mai puternica si altele o aroma mai putin intensa in bauturi. Siropul cel mai potrivit pentru consum este cel obtinut din pante cu miros puternic si placut. Pentru a rafina gustul unor mancaruri sau deserturi poate fi folosit chiar si un sirop de plante care in stare pura nu este neaparat placut la gust. In sfarsit, exista siropuri care se folosesc ca remedii naturiste in diverse afectiuni. Siropul din flori de soc, din melisa si menta sunt foarte bune pentru consum. Pentru asezonarea mancarurilor poate fi folosit siropul si vinarita sau ghimbir. Pe post de "remediu naturist" se foloseste siropul din smochine sau ridiche.
In functie de continutul de zahar siropul se va dilua mai mult sau mai putin In cazul unei cantitati de 55% de substanta uscata si un raport de dizolvare 1:6 rezulta o bautura cu o cantitate de zahar aproximativ 8-10%. Continutul de zahar joaca un rol foarte important in aportul de dizolvare, de aceea acest raport nu poate fi respectat in cazul siropului preparat pentru consumul propriu, deoarece acesta contine o cantitate de zahar mult mai scazuta. Acest sirop se va dilua mai putin. Recipiente pentru depozitarea siropului
Pentru depozitarea siropului din plante medicinale sunt foarte potrivite recipientele din sticla, masa plastica si inox. Important este ca recipientele sa fie usor de curatat, sa poata fi umplute si golite cu usurinta. De aceea se recomanda folosirea acelor butoiase care au o gura mai larga. Acestea trebuie sa se inchide ermetic pentru a nu permite accesul furnicilor si al musculitelor. Siropuri si bauturi recomandate: Visinata
Sirop de muguri de brad Sirop de visine Acest articol a fost preluat din cartea: Sirop si nectar publicata de editura M.A.S.T

Date de contact:

e-mail [email protected] site www.edituramast.ro tel. 021-4101945

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide