Cand disconfortul termic de afara e atat de mare, nu prea ne mai vine sa dam drumul la aragaz sau la cuptor.
Insa, Jamie Oliver ne propune un preparat anticanicula, perfect pentru zilele calduroase de vara.
Este vorba de o salata marocana, pentru ca in acea zona a lumii canicula e ceva obisnuit, iar domeniul culinar s-a adaptat la aceasta realitate.
In reteta lui Jamie, amestecul de fructe, legume si condimente este responsabil pentru reglarea temperaturii corpului, ceea ce face ca organismul sa faca fata mai bine caniculei.
Asadar, iata cum se face salata de morcov copt si avocado cu vinegreta din portocala si lamaie.
Ingrediente:
jumatate de kg de morcovi, cu tot cu frunze
2 lingurite de seminte de chimion
1 ardei iute rosu
sare de mare
2 catei de usturoi
piper negru, macinat
frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat
otet balsamic
o portocala
o lamaie
3 fructe de avocado (cat mai coapte)
150 ml de iaurt slab
4 linguri de amestec de seminte, prajite
ulei de masline
4 felii de paine
2 maini de amestec de frunze de salata - treviso, rucola, radicchio, cavolo nero
2 cutiute de creson
Mod de preparare:
Morcovii se pun in apa cu sare si se fierb. Intr-un mojar se piseaza semintele de chimion si se amesteca cu ardeiul iute, sarea si piperul. In mojar se mai adauga si usturoiul si frunzele de cimbru, pana se obtine o pasta care se freaca cu 2 lingurite de ulei de masline si doua linguri de otet.
Dupa ce s-au fiert, morcovii se scurg de apa si se pun intr-o tava bine incinsa, se stropesc cu ulei si se lasa la cuptor timp de cateva minute. Apoi, morcovii calzi se amesteca cu pasta obtinuta. Peste ei se adauga portocala si lamaia taiate in jumatati. Se lasa din nou la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand morcovii se rumenesc.
In acest timp, fructele de avocado se curata si se taie in felii pe lungime. Se amesteca intr-un castron cu morcovii scosi de la cuptor.
Jumatatile coapte de portocala si lamaie se storc intr-un castron in care se adauga si ulei de masline extravirgin si un pic de otet de vin rosu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se toarna vinegreta peste morcovi si avocado. Se amesteca bine, din nou.
Feliile de paine se prajesc si se rup in bucati mici si se pun in bolul cu morcovi, avocado si vinegreta. Se presara frunzele de salata si cresonul.
Salata obtinuta astfel se pune in farfurii si se toarna deasupra o lingura de iaurt, apoi se presara mixul de seminte prajite.
Sursa foto si articol: jamieoliver.com
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii