Rosiile cu branza, o combinatie ce va poate afecta silueta

Rosiile cu branza, o combinatie ce va poate afecta silueta

Branza si rosiile sunt o gustare ideala pentru zilele de vara, o combinatie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa.


Insa, aceasta combinatie poate afecta negativ silueta, cel putin asa spune medicul nutririonist Mihaela Bilic, care a explicat pe pagina ei de Facebook cum ne putem ingrasa daca nu suntem atente la felul in care consumam aceasta gustare:


"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza... fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam (problema e ca nu painea ingrasa - sau nu la fel de tare - precum branza). Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata."



Branza contine multe proteine, poate la fel de multe ca diverse tipuri de carne, dar in branzeturi se regaseste si de 3 ori mai multa grasime.


In acelasi timp o felie de branza de 100 grame poate fi devorata intr-o clipita, pe cand carnea e mai greu de mestecat si mai satioasa, ceea ce inseamna ca o sa fii tentata sa mananci mai multa branza decat carne.


Mihaela Bilic mai spune ca portia corecta de branza e de 70g, pentru a nu ne ingrasa. Acest lucru inseamna ca pachetelele din comert, de 200 de grame, contin 3 astfel de portii.

 

Sfatul final al medicului nutritionist este urmatorul, in ceea ce priveste branza cu rosii: 


"E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta, dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!"


Sursa foto: fatblaster.com.au

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Briose aperitiv cu legume si menta
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu legume si menta

Stiu, simt ca e cald afara de mori incet, dar am zis ca ma apuc de dimineata de copt...dar din pacate tot amiazul m-a prins....

Briose aperitiv cu legume si menta
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori