Branza si rosiile sunt o gustare ideala pentru zilele de vara, o combinatie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa.
Insa, aceasta combinatie poate afecta negativ silueta, cel putin asa spune medicul nutririonist Mihaela Bilic, care a explicat pe pagina ei de Facebook cum ne putem ingrasa daca nu suntem atente la felul in care consumam aceasta gustare:
"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza... fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam (problema e ca nu painea ingrasa - sau nu la fel de tare - precum branza). Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata."
Branza contine multe proteine, poate la fel de multe ca diverse tipuri de carne, dar in branzeturi se regaseste si de 3 ori mai multa grasime.
In acelasi timp o felie de branza de 100 grame poate fi devorata intr-o clipita, pe cand carnea e mai greu de mestecat si mai satioasa, ceea ce inseamna ca o sa fii tentata sa mananci mai multa branza decat carne.
Mihaela Bilic mai spune ca portia corecta de branza e de 70g, pentru a nu ne ingrasa. Acest lucru inseamna ca pachetelele din comert, de 200 de grame, contin 3 astfel de portii.
Sfatul final al medicului nutritionist este urmatorul, in ceea ce priveste branza cu rosii:
"E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta, dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!"
Sursa foto: fatblaster.com.au
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditati Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat. ...
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–PotIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii