Branza si rosiile sunt o gustare ideala pentru zilele de vara, o combinatie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa.
Insa, aceasta combinatie poate afecta negativ silueta, cel putin asa spune medicul nutririonist Mihaela Bilic, care a explicat pe pagina ei de Facebook cum ne putem ingrasa daca nu suntem atente la felul in care consumam aceasta gustare:
"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza... fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam (problema e ca nu painea ingrasa - sau nu la fel de tare - precum branza). Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata."
Branza contine multe proteine, poate la fel de multe ca diverse tipuri de carne, dar in branzeturi se regaseste si de 3 ori mai multa grasime.
In acelasi timp o felie de branza de 100 grame poate fi devorata intr-o clipita, pe cand carnea e mai greu de mestecat si mai satioasa, ceea ce inseamna ca o sa fii tentata sa mananci mai multa branza decat carne.
Mihaela Bilic mai spune ca portia corecta de branza e de 70g, pentru a nu ne ingrasa. Acest lucru inseamna ca pachetelele din comert, de 200 de grame, contin 3 astfel de portii.
Sfatul final al medicului nutritionist este urmatorul, in ceea ce priveste branza cu rosii:
"E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta, dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!"
Sursa foto: fatblaster.com.au
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii