Branza si rosiile sunt o gustare ideala pentru zilele de vara, o combinatie nu doar gustoasa, dar si sanatoasa.
Insa, aceasta combinatie poate afecta negativ silueta, cel putin asa spune medicul nutririonist Mihaela Bilic, care a explicat pe pagina ei de Facebook cum ne putem ingrasa daca nu suntem atente la felul in care consumam aceasta gustare:
"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza... fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam (problema e ca nu painea ingrasa - sau nu la fel de tare - precum branza). Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata."
Branza contine multe proteine, poate la fel de multe ca diverse tipuri de carne, dar in branzeturi se regaseste si de 3 ori mai multa grasime.
In acelasi timp o felie de branza de 100 grame poate fi devorata intr-o clipita, pe cand carnea e mai greu de mestecat si mai satioasa, ceea ce inseamna ca o sa fii tentata sa mananci mai multa branza decat carne.
Mihaela Bilic mai spune ca portia corecta de branza e de 70g, pentru a nu ne ingrasa. Acest lucru inseamna ca pachetelele din comert, de 200 de grame, contin 3 astfel de portii.
Sfatul final al medicului nutritionist este urmatorul, in ceea ce priveste branza cu rosii:
"E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta, dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!"
Sursa foto: fatblaster.com.au
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaPentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...
Salata de fructe MacedoniaAzi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie
Punch de iarnaBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaPentru această Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara m-am inspirat de la Andreea chinesefood. Aluatul e foarte pufos...
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii