Rozmarinul, secretul longevitatii din satul unde oamenii au peste 100 de ani

Rozmarinul, secretul longevitatii din satul unde oamenii au peste 100 de ani

Oamenii de stiinta au fost uimiti cand au descoperit ca intr-un sat din Italia foarte multi dintre cei 2000 de locuitori ajung sa implineasca varste de peste 100 de ani.


Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din San Diego, alaturi de cei de la Universitatea La Sapienza din Roma, au selectat un esantion de 300 de subiecti cu varste de peste 100 de ani pentru a incerca sa descopere care este secretul longevitatii lor.


Satul cu pricina se numeste Acciaroli si este renumit pentru ca aici se inregistreaza cea mai scazuta rata a bolilor de inima sau a sindromului Alzheimer.


 

 

Una dintre primele concluzii ale oamenilor de stiinta a fost ca majoritatea rezidentilor de aici consuma mult rozmarin, iar aceasta planta ar fi cea care le influenteaza longevitatea.


Alan Maisel, medic cardiolog si profesor la San Diego School of Medicine, a declarat: 


"Scopul acestui studiu pe termen lung este sa descoperim de ce acesti 300 de oameni traiesc atat de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete si examinand stilul lor de viata si in mod particular dieta."




Cercetatorii au ajuns la concluzia ca longevitatea italienilor din Acciaroli se datoreaza unui cumul de 3 factori:


- o dieta in care rozmarinul ocupa un loc de cinste;

- drumetii lungi pe munte pentru a obtine rozmarinul;

- dieta si stilul de viata mediteraneene (consum crescut de fructe, legume, plante, peste, ulei de masline ca sursa principala de grasime, cantitati moderate de vin si plimbari dese);


Toate acestea sunt foarte sanatoase pentru inima, previn diabetul de tip 2, dar si anumite forme de cancer si dementa. 


Asadar, un prim pas pentru a va asigura o viata mai lunga ar fi includerea rozmarinului (chiar si sub forma de tincturi) in dieta voastra zilnica.


Sursa foto: tcpermaculture.com

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Rulou de pui umplut cu leurda
Bucataras.RO

Rulou de pui umplut cu leurda

De unde leurda cand afara e zapada? de la congelator desigur...

Rulou de pui umplut cu leurda
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori