Jamie Oliver a reusit sa-i urce fanii in cap dupa ce a semnat un contract in valoare de milioane de dolari.
Pana in prezent, Jamie Oliver si-a construit o imagine de promotor al mancarii proaspete si al gatitului sanatos. Insa, in ultimele zile a reusit sa dea cu piciorul la tot. Fanii il acuza de lacomie, Jamie se scuza, spunand ca isi doreste sa schimbe lucrurile din interiorul industriei alimentare.
Despre ce e vorba?
De curand, Jamie a semnat un contract de colaborare in valoare de 11,5 milioane de lire sterline cu gigantul brazilian Sadia - al doilea cel mai mare producator de carne de pui din lume.
Cheful britanic si-a dat acordul ca acestia sa-i foloseasca numele si imaginea pentru promovarea a numeroase produse pre-preparate congelate din pui.
Elisabetta Recine, coordonator al Observatory of Food Security and Nutrition Policies si profesor la Scoala de nutritie a Universitatii Brasília, spune ca decizia lui Oliver este una regretabila:
"Jamie este o importanta figura publica, care si-a construit imaginea promovand produsele locale, gatitul acasa si alimentele proaspete. Jamie Oliver nu va face Sadia mai buna, in schimb Sadia ii va afecta imaginea lui Oliver. Exista posibilitatea ca aceste preparate sa fie sanatoase, dar nu asta e solutia. Prin aceasta asociere, se creeaza impresia ca acesta ar putea fi raspunsul pentru orice masa, ceea ce nu e in regula."
De asemenea, Sadia nu are deloc cea mai buna imagine cand vine vorba de conditiile in care sunt crescute si sacrificate pasarile.
Jamie se apara spunand ca intelegerea reprezinta o oportunitate pentru o schimbare de durata la scara larga.
"Inteleg ingrijorarea acestor oameni. Acum doi sau trei ani poate nu m-as fi asociat cu asemenea companii. Dar daca vrem o schimbare mare, trebuie sa incepem cu aceste corporatii. Poate gresesc. Dar prefer sa incerc.", a spus Oliver.
Spre apararea sa, se pare ca pe toata durata negocierilor cu Jamie Oliver, care au durat aproape un an, acesta i-a convins pe sefii de la Sadia sa adopte standarde mai inalte in productie si in cresterea puilor.
Ramane de vazut daca Jamie Oliver va regretare aceasta asociere sau, intr-adevar, va reusi sa schimbe industria din interior.
Sursa foto: stuff.co.nz
Sursa articol: eveningharold.com
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii