Supa cu galuste este una dintre preferatele noastre si, asa cum stim cu totii, reusita unei supe cu galuste sta in calitatea galustelor.
De multe ori, o supa buna este stricata de faptul ca galustele fie sunt prea tari, fie se dezintegraza in farfurie.
Pentru a nu va confrunta niciodata cu aceste probleme, va dezvaluim secretele celor mai bune galuste din gris:
1. In primul rand, grisul folosit trebuie sa fie pentru gatit, nu pentru copii.
2. Ingredientele pentru galustele din gris, necesare pentru o oala de supa, trebuie sa fie urmatoarele: 2 oua, 6 linguri cu gris, 1 lingurita ulei de masline si sare dupa gust.
3. Metoda de preparare: ouale se bat bine, se adauga uleiul si apoi se presara grisul. Pasta obtinuta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nici prea subtire nu trebuie sa fie. Faceti compozitia cu ceva timp inainte si lasati-o la temperatura camerei, pentru ca grisul sa aiba timp sa se umfle.
4. Pentru a vedea daca compozitia este buna, puteti inmuia lingura cu care ati amestecat pasta de gris in supa fierbite. Daca o scoateti imediat si compozitia de pe ea se desface, mai adaugati putin gris.
5. Oala in care urmeaza sa puneti galustele in supa trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustele se umfla cand sunt fierte.
6. De asemenea, supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand puneti galustele.
7. Dupa ce ati pus galustele in supa, se lasa sa fiarba totul sub capac la foc mic 10-15 minute.
8. Nu uitati sa "speriati" galustele, adica sa turnati peste ele apa rece cand sunt pe la jumatatea fierberii.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii