Secretele sosului Bechamel

Printre problemele care apar la prepararea acestui sos sunt: nu se leaga, face cocoloase, prinde o pojghita subtire deasupra, nu se rencalzeste, etc.

Cei mai talentati bucatari ne sfatuiesc cum sa realizam cel mai bun sos Bechamel, considerat "regele sosurilor albe".

Iata cateva sfaturi:

- ingrediente: o ceapa mica taiata in jumatate, 4 cuisoare, 600 ml lapte gras, 1 foaie dafin, 50 g unt, 50 g faina, nucsoara, piper alb, sare, smantana

- cuisoarele se baga in ceapa si se pun intr-o tigaie mai mare, se toarna laptele si se adauga foaia de dafin. se fierb la foc mic 5 minute si se lasa apoi la racit.

- untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina si se trag la foc mic mai putin de un minut, sa nu se arda. Culoarea finala trebuie sa fie galben deschis.

- laptele se strecoara, se arunca ceapa si se toarna peste unt si faina, amestecand bine. Se pune oala pe foc si se fierbe amestecul incet 25 de minute, pana cand sosul se leaga si este lucios. Se adauga sare, piper alb si nucsoara.

- in functie de cata faina adaugi, consistenta sosului va fi diferita- un sos mai subtire este idela pentru peste, unul mediu pentru legume, iar un sos gros pentru fripturi si budinci.

- sosul Bechamel se reincalzeste pe bain-marie, iar adac este prea gros se adauga putin lapte

- pentru a evita crusta de la suprafata, se acopera sosul cu o folie de prajituri unsa cu unt

- la acest sos se paote adauga: branza, mustar, galbenusuri de ou si smantana, obtinand un sos excelent pentru conopida sau broccoli

- iar daca adaugi ceapa tocata trasa in unt, o lingurita de zahar si samnatana, poate fi folosit pentru carnea de miel sau porc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos