Printre problemele care apar la prepararea acestui sos sunt: nu se leaga, face cocoloase, prinde o pojghita subtire deasupra, nu se rencalzeste, etc.
Cei mai talentati bucatari ne sfatuiesc cum sa realizam cel mai bun sos Bechamel, considerat "regele sosurilor albe".
Iata cateva sfaturi:
- ingrediente: o ceapa mica taiata in jumatate, 4 cuisoare, 600 ml lapte gras, 1 foaie dafin, 50 g unt, 50 g faina, nucsoara, piper alb, sare, smantana
- cuisoarele se baga in ceapa si se pun intr-o tigaie mai mare, se toarna laptele si se adauga foaia de dafin. se fierb la foc mic 5 minute si se lasa apoi la racit.
- untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina si se trag la foc mic mai putin de un minut, sa nu se arda. Culoarea finala trebuie sa fie galben deschis.
- laptele se strecoara, se arunca ceapa si se toarna peste unt si faina, amestecand bine. Se pune oala pe foc si se fierbe amestecul incet 25 de minute, pana cand sosul se leaga si este lucios. Se adauga sare, piper alb si nucsoara.
- in functie de cata faina adaugi, consistenta sosului va fi diferita- un sos mai subtire este idela pentru peste, unul mediu pentru legume, iar un sos gros pentru fripturi si budinci.
- sosul Bechamel se reincalzeste pe bain-marie, iar adac este prea gros se adauga putin lapte
- pentru a evita crusta de la suprafata, se acopera sosul cu o folie de prajituri unsa cu unt
- la acest sos se paote adauga: branza, mustar, galbenusuri de ou si smantana, obtinand un sos excelent pentru conopida sau broccoli
- iar daca adaugi ceapa tocata trasa in unt, o lingurita de zahar si samnatana, poate fi folosit pentru carnea de miel sau porc.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSe bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...
Rulou de pui cu ciuperci si cascavalDescoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...
Sos de macris cu smantanaSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarAstazi iti arat un preparat usor, ce are la baza avocado si care merge de minune cu niste nachos sau cu niste foi de...
Guacamole - Reteta videoNu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul...
Ardei copti, la borcanIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii