Secretele sosului Bechamel

Printre problemele care apar la prepararea acestui sos sunt: nu se leaga, face cocoloase, prinde o pojghita subtire deasupra, nu se rencalzeste, etc.

Cei mai talentati bucatari ne sfatuiesc cum sa realizam cel mai bun sos Bechamel, considerat "regele sosurilor albe".

Iata cateva sfaturi:

- ingrediente: o ceapa mica taiata in jumatate, 4 cuisoare, 600 ml lapte gras, 1 foaie dafin, 50 g unt, 50 g faina, nucsoara, piper alb, sare, smantana

- cuisoarele se baga in ceapa si se pun intr-o tigaie mai mare, se toarna laptele si se adauga foaia de dafin. se fierb la foc mic 5 minute si se lasa apoi la racit.

- untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina si se trag la foc mic mai putin de un minut, sa nu se arda. Culoarea finala trebuie sa fie galben deschis.

- laptele se strecoara, se arunca ceapa si se toarna peste unt si faina, amestecand bine. Se pune oala pe foc si se fierbe amestecul incet 25 de minute, pana cand sosul se leaga si este lucios. Se adauga sare, piper alb si nucsoara.

- in functie de cata faina adaugi, consistenta sosului va fi diferita- un sos mai subtire este idela pentru peste, unul mediu pentru legume, iar un sos gros pentru fripturi si budinci.

- sosul Bechamel se reincalzeste pe bain-marie, iar adac este prea gros se adauga putin lapte

- pentru a evita crusta de la suprafata, se acopera sosul cu o folie de prajituri unsa cu unt

- la acest sos se paote adauga: branza, mustar, galbenusuri de ou si smantana, obtinand un sos excelent pentru conopida sau broccoli

- iar daca adaugi ceapa tocata trasa in unt, o lingurita de zahar si samnatana, poate fi folosit pentru carnea de miel sau porc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert prajitura cu smantana si nuca

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-si-smantana-69798.html cu mici modificari cu ce am avut prin casa Retete...

Desert prajitura cu smantana si nuca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola