Secretele unui gratar perfect

Secretele unui gratar perfect

  Pana si bucatarii profesionisti recunosc ca au avut unele mici scapari pana sa ajunga sa cunoasca tainele unei fripturi la gratar perfecte. Chiar daca deja te lauzi cu legumele, pestele, micii, carnatii si friptura pe care le prepari la gratarul din curte, nu ar fi rau sa afli cateva secrete ce te vor ajuta sa pregatesti o masa cu adevarat delicioasa. Iata de ce ar trebui sa tii cont:   Nu uita sa folosesti condimente Daca ai condimente in casa, nu uita sa le adaugi atunci cand frigi carnea pe gratar. Ierburi precum cimbrul dau o aroma deosebita mancarurilor fripte. Tot ce ai de facut este sa presari cimbru peste carne, iar rezultatul final va fi cu siguranta delicios.   Frige carnea pe lemn pentru a-i da aroma Ai foarte multe variante din care poti alege: scoici fripte pe lemn de nuc, carne de porc si pui pe lemn de artar, somon pe cedru. Prepararea nu este deloc dificila: aprinde gratarul si incinge-l bine. Tine bucata de lemn la inmuiat in apa timp de doua ore, apoi pune-o pe gratar si las-o sa se incinga, intorcand-o pe ambele parti. Aseaza carnea pe lemn si gateste-o la temperatura dorita. Poti continua sa intorci lemnul pentru a obtine o aroma mai puternica si poti chiar servi friptura direct de pe lemn, pentru un decor special. Totusi, ai grija sa nu asezi bucata de lemn fierbinte direct pe masa. De asemenea poti folosi tulpinile lemnoase de la levantica pe post de frigarui. Carnea va imprumuta din aroma lor.   Foloseste si legume Daca vrei ca masa sa fie cu adevarat deosebita, nu te limita la produse din carne. Pune pe gratar legume, care vor da un aspect interesant platoului si vor avea un gust foarte placut. Poti folosi ceapa rosie condimentata cu pesto sau morcovi. Ceapa la gratar poate fi consumata cu oua, sandwich-uri sau ca garnitura pentru supe si ciorbe. Morcovii ar trebui fripti pana se innegresc la exterior, iar ulterior pot fi taiati in rondele si serviti cu otet, ulei de masline si branza de capra. Foloseste gratarul ca baza pentru alte tipuri de mancare Carnea pe care o pregatesti pe gratar capata o aroma deosebita, dar nu trebuie neaparat servita ca atare, mai ales in conditiile in care pierzi o gramada de timp si obtii mancare pentru o singura masa. Asa ca, in timp ce mananci friptura proaspat fripta, pune pe gratar o alta bucata de carne de pui pe care sa o folosesti ulterior pentru supe sau sandvisuri. Iti garantam ca mancarea va fi mult mai buna daca va avea aroma de gratar.   Profita de aroma fructelor Ti-au ramas cumva coji de lamai, portocale si grapefruit pe care te gandeai sa le arunci? Mai bine incinge-le in cuptor, iar apoi aseaza-le peste carbunii din gratar. Carnea va capata o aroma deosebita de citrice, iar cojile nu vor mai ajunge sa iti umple cosul de gunoi.   Adauga putina grasime Pentru ca friptura sa nu iasa prea uscata, iti recomandam sa adaugi fie putin ulei de masline, fie grasime animala. Carnea va fi mai moale si mai aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
5
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Parteneri
Prajitura cu caise, visine si bezea
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola