Am incercat sa gatesc tortilla cat timp am locuit in Spania, insa reteta originala nu mi-a reusit si am obtinut o... pasta din cartofi si omleta. Dar pentru ca nu m-am declarat invinsa, am intrebat un chef de la un restaurant de lux care este secretul acestui fel traditional.
Si astfel, am avut ocazia sa invat sa gatesc minunata tortilla de patatas chiar la ea acasa! Iata cateva sfaturi pe care eu le-am pus in practica si pe care vi le impartasesc si voua:
- alege cartofi roz, care nu se sfarama. Daca ai cartofi albi, fainosi, tortilla va iesi mai putin texturata si mai apropiata de o placinta
- se taie cartofii sferturi si apoi fiecare sfert in bucatele mici, nu foarte groase
- intr-o cantitate mare de ulei se pun cartofii la prajit cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pana se inmoaie si capata o culoare aurie
- cand cartofii incep sa se prajeasca se adauga 1-2 cepe vechi, 1-2 fire de ceapa verde, iar pentru a da personalitate mancarii tale poti pune ciuperci, ardei si carne de pui, rozmarin, chili si piper
- cand ceapa a devenit transparenta, iar cartofii aurii (nu trebuie lasati sa se prajeasca tare!) poti lua tigaia de pe foc
- in timpul acesta am batut 4-6 oua cu telul, putina sare si piper si am adaugat o legatura de marar
- cu o paleta am scos cartofii si celelalte ingrediente prajita in ulei, le-am scurs de surplusul de grasime si le-am pus in vasul cu omleta batuta
- am amestecat bine cartofii cu ouale batute si apoi am rasturant compozitia intr-o tigaie de teflon
- se prajeste putin pe ambele parti, intorcand tortilla cu grija, pentru a nu se rupe
- cand este gata se pune pe o farfurie si se serveste cu salata de sezon (eu am servit-o cu gogosari in otet!)
- ideal ar fi ca tortilla de patatas sa arate ca o prajitura si nu ca o omleta!
Succes!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaie"Cremșnit (din germ. Kremschnitte) sau crempita este o prăjitură preparată din foi de aluat coapte, între care...
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuniReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii