Secretul unei tortilla perfecte!

Am incercat sa gatesc tortilla cat timp am locuit in Spania, insa reteta originala nu mi-a reusit si am obtinut o... pasta din cartofi si omleta. Dar pentru ca nu m-am declarat invinsa, am intrebat un chef de la un restaurant de lux care este secretul acestui fel traditional.
Si astfel, am avut ocazia sa invat sa gatesc minunata tortilla de patatas chiar la ea acasa! Iata cateva sfaturi pe care eu le-am pus in practica si pe care vi le impartasesc si voua:
- alege cartofi roz, care nu se sfarama. Daca ai cartofi albi, fainosi, tortilla va iesi mai putin texturata si mai apropiata de o placinta
- se taie cartofii sferturi si apoi fiecare sfert in bucatele mici, nu foarte groase
- intr-o cantitate mare de ulei se pun cartofii la prajit cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pana se inmoaie si capata o culoare aurie
- cand cartofii incep sa se prajeasca se adauga 1-2 cepe vechi, 1-2 fire de ceapa verde, iar pentru a da personalitate mancarii tale poti pune ciuperci, ardei si carne de pui, rozmarin, chili si piper
- cand ceapa a devenit transparenta, iar cartofii aurii (nu trebuie lasati sa se prajeasca tare!) poti lua tigaia de pe foc
- in timpul acesta am batut 4-6 oua cu telul, putina sare si piper si am adaugat o legatura de marar
- cu o paleta am scos cartofii si celelalte ingrediente prajita in ulei, le-am scurs de surplusul de grasime si le-am pus in vasul cu omleta batuta
- am amestecat bine cartofii cu ouale batute si apoi am rasturant compozitia intr-o tigaie de teflon
- se prajeste putin pe ambele parti, intorcand tortilla cu grija, pentru a nu se rupe
- cand este gata se pune pe o farfurie si se serveste cu salata de sezon (eu am servit-o cu gogosari in otet!)
- ideal ar fi ca tortilla de patatas sa arate ca o prajitura si nu ca o omleta!
Succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap