Sfaturi pentru prepararea carnii

- Pentru a verifica daca este proaspata, carnea se apasa cu degetul. Daca adincitura care s-a format, revine repede la loc, carnea este proaspata. Carnea proaspata ramine aproape uscata in locul in care este taiata. Mirosul greu al carnii se simte bine daca se incalzeste un cutit sau o furculita si se impunge carnea. Cind nu este proaspata carnea, cutitul sau furculita vor capata un miros neplacut.

- In cazul cind carnea are un miros neplacut se vor adauga la fiert 1-2 bucatele de mangal care vor absorbi mirosul. Se mai poate proceda si astfel: se taie carnea bucati, se spala bine cu apa rece, se pune in cratita cu mangal si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore se scoate mangalul, iar carnea se fierbe in aceeasi apa.

- Pentru ca rasolul de carne sa fie zemos si prin urmare gustos trebuie respectate anumite conditii: se va lua de preferinta o bucata mare de carne grasa (partea de jos din spate). Carnea se pune in apa care clocoteste atit cit sa acopere carnea. Se lasa la foc iute pina incepe sa fiarba, apoi focul se micsoreaza, lasind carnea sa fiarba in clocote mici pina cind este gata.

- Friptura de vaca capata un gust picant, daca, inainte cu citeva ore de a o prepara, se unge carnea cu mustar. Apoi se frige inabusit.

- Snitelele pane si snitelele natur sint mai fragede daca, inainte cu 1-2 ore de a le praji, se ung cu otet amestecat cu ulei.

- Carnea nu se va sara cu mult timp inainte de a o gati ca sa nu lase zeama, deoarece pierzind sucul gustul devine fad si se reduc din proprietatile nutritive.

- Pielita de pe ficat se scoate usor, daca se cufunda ficatul un minut in apa fierbinte.

- Ficatul devine foarte gustos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa