Cum transporti mancarea Atunci cand pregatesti cosul pentru picnic, asigura-te ca toate alimentele sunt la o termperatura optima. Nu pune in cos alimente calde sau fierbinti, care sa nu se fi racit in prealabil. Odată ce ati terminat de mancat, ai grija sa arunci orice aliment care s-ar putea altera. Mancarurile care contin maioneza trebuie intotdeauna sa fie pastrate intr-un racitor, pentru a mentine temperatura adecvata. La fel salatele, pastele sau varza. Iti recomandam sa pastrezi alimentele pe bancheta din spate a masinii, deoarece temperatura din portbagaj este mult mai ridicata. Ce poti prepara fara batai de cap Salatele si sandwich-urile sunt usor de pregatit, de transportat si de mancat – mai ales ca pentru un sandvis nu ai nevoie de tacamuri. Pentru desert, nu alege prajituri prea elaborate. Fursecurile se mananca usor si se transporta fara probleme. Ce mancaruri sunt indicate In cazul unui picnic, simplitatea este cuvantul de baza. Alege produse de baza: branza, paine, fructe proaspete si bauturi. Cum impachetezi mancarea Ai grija ca produsele ce se pot varsa sa fie bine ambalate in recipiente de plastic sau pungi sigilabile. Lichidele pot fi puse in termos, sticle sau pot fi chiar inghetate. In cazul in care doresti sa ingheti bauturile, ai grija ca recipientele sa fie din plastic, nu din sticla! Ce sa iei cu tine, in afara de alimente Pentru ca totul sa iasa perfect, nu uita sa iei tacamuri si farfurii de plastic. Iti va fi mai usor sa le transporti, decat daca ai lua tacamuri si farfurii obisnuite, si nici nu te vei chinui sa mananci de pe servetele de hartie. Cum sa pastrezi alimentele reci Pune la fundul cosului pungute cu gheata sau sticle cu apa rece, astfel incat apa va folosi si la racirea alimentelor, si va putea fi ulterior si bauta. Tine alimentele care se pot strica usor cat mai aproape de pachetele cu gheata. Cum asezi totul in cos Cel mai practic este sa aranjezi totul asa cum va fi servit: poti pregati mici portii individuale, astfel incat sa iti fie usor atunci cand vei servi mancarea. Pune la suprafata fata de masa, farfuriile si tacamurile. Se gasesc in comert si cosuri speciale pentru picnic, utilate cu tot ce e nevoie si sisteme de prindere ca sa nu se amestece toate atunci cand le transporti. Ultimele detalii In afara de mancare si tacamuri, asigura-te ca ai luat o fata de masa sau o patura pe care sa asezi farfuriile si alimentele. Pentru orice eventualitate, ia cu tine si un spray contra gandacilor si furnicilor – nu ai vrea ca masa sa iti fie invadata de insecte...
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii