Varietati de sfecla rosie Sfecla rosie este o leguma radacinoasa cu o coaja de culoare violet inchis, carnoasa pe dinauntru. Are o aroma bogata, deosebita, usor amara. Sfecla rosie tanara este mai mica si mai dulce decat sfecla traditionala si este ideala in salate.
Frunzele de sfecla rosie pot fi folosite asemenea spanacului, gatite sau ca si garnitura, in supe, salate sau sosuri. Prima data la gatit au fost folosite frunzele de sfecla rosie, dupa care s-a descoperit ca si radacina poate fi utilizata. Ceea ce diferentiaza sfecla de alte legume este ca prin fierbere nu isi pierde proprietatile, iar daca este pusa la murat chiar isi imbogateste vitaminele. Prepararea sfeclei Cand tai tulpinile de sfecla rosie, lasa aproximativ 3 cm din tulpina atasata, daca nu, culoarea va curge. Poarta manusi de unica folosinta cand prepari sfecla rosie ca sa eviti patarea mainilor. Depozitarea Poti pastra sfecla rosie intr-un loc racoros si intunecat timp de 3 zile sau in zona pentru legume din frigider pana la 10 zile. Proprietati sfecla rosie Sfecla rosie are un continut ridicat de fibre si acid folic si contine magneziu, vitamina C si potasiu. Culoarea aprinsa provine de la antioxidantii numiti betacianini, care ajuta la prevenirea tensiunii arteriale marite si protejeaza vasele de sange.
Frunzele de sfecla rosie sunt bogate in vitamina K si antioxidantul beta-caroten. Consumul de sfecla rosie este util in combaterea starilor de oboseala, in perioadele de suprasolicitare intelectuala si fizica, dar si in perioadele de convalescenta. De asemenea, sucul de sfecla rosie combate numeroase afectiuni precum amigdalita, alcoolismul, bronsita, constipatia, hemoroizii, ocluziile intestinale, reface flora intestinala, ajuta la eliminarea pietrelor din colecist, tuberculozei, paradontozei si este bun in lupta impotriva racelii si a gripei. In schimb, sfecla rosie nu este recomandata diabeticilor datorita continutului de zaharuri si glutamina. Cate un pahar de suc de sfecla rosie baut dimineata pe stomacul gol iti va regenera celulele hepatice si in timp vei avea o stare de sanatate a organismului mult mai buna.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzarePuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii