Copiii mici pot fi foarte pretentiosi atunci cand li se pun in farfurie legume proaspete.
Poate nu sunt cele mai gustoase alimente, dar, cu siguranta, sunt printre cele mai hranitoare si sanatoase.
Deci, cum ii convingem, fara prea multa bataie de cap, sa le consume?
Carmen Bruma s-a confruntat si ea cu aceasta dilema:
"Pe scurt, l-am alaptat pana la 5 luni dupa care am inceput diversificarea cu legume fierte si pasate ( morcov, radacina de patrunjel, telina, fenicul, cartof, dovleac etc). I-am introdus fructele tarziu ( 8 luni) pentru ca imi era teama ca se va indragosti de gustul dulce si nu va mai dori altceva. Exact asta s-a intamplat…:). Am incercat tot ce se putea, filme cu legume, carticele, legume taiate pe post de jucarii, mancat cu alti copii si altele. Dupa o perioada de fructe exclusiv si cereale, cred ca de mila mea, a inceput sa accepte cateva legume."
Insa, a descoperit si o solutie simpla si eficienta:
"Metoda cea mai simpla: un suc din legume si fructe pregatit cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings. Pe motiv ca aceasta presa la rece pastreaza toate vitaminele si mineralele din fructe si legume si extrage cele mai hranitoare substante prin actiunea lenta de zdrobire si masticare.
Va invit sa vedeti reteta si modul de preparare in video:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii