Copiii mici pot fi foarte pretentiosi atunci cand li se pun in farfurie legume proaspete.
Poate nu sunt cele mai gustoase alimente, dar, cu siguranta, sunt printre cele mai hranitoare si sanatoase.
Deci, cum ii convingem, fara prea multa bataie de cap, sa le consume?
Carmen Bruma s-a confruntat si ea cu aceasta dilema:
"Pe scurt, l-am alaptat pana la 5 luni dupa care am inceput diversificarea cu legume fierte si pasate ( morcov, radacina de patrunjel, telina, fenicul, cartof, dovleac etc). I-am introdus fructele tarziu ( 8 luni) pentru ca imi era teama ca se va indragosti de gustul dulce si nu va mai dori altceva. Exact asta s-a intamplat…:). Am incercat tot ce se putea, filme cu legume, carticele, legume taiate pe post de jucarii, mancat cu alti copii si altele. Dupa o perioada de fructe exclusiv si cereale, cred ca de mila mea, a inceput sa accepte cateva legume."
Insa, a descoperit si o solutie simpla si eficienta:
"Metoda cea mai simpla: un suc din legume si fructe pregatit cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings. Pe motiv ca aceasta presa la rece pastreaza toate vitaminele si mineralele din fructe si legume si extrage cele mai hranitoare substante prin actiunea lenta de zdrobire si masticare.
Va invit sa vedeti reteta si modul de preparare in video:
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii