Petele de bere de pe fata de masa se indeparteaza cu apa foarte fierbinte. Petele de sange se clatesc cu multa apa rece, apoi se pune haina la inmuiat. In cazurile dificile se presara si sare in apa. Albusul iese cu apa rece. Galbenusul trebuie inmuiat intai in glicerina apoi se clateste cu apa calduta. Petele de iarba de pe matase se indeparteaza cu benzina. Petete de cafea trebuie tratate pe loc cu apa rece, apoi cu sapun de scos pete. Petele de morcov de pe hainele bebelusilor se iau daca se picura cativa stropi de ulei pentru bebelusi apoi se spala ca de obicei. Guma de mestecat se poate indeparta mai usor daca tineti haina o ora la congelator. Astfel guma se poate lua jos cu unghiile. Petele de lipici sau clei se inmoaie in apa calda ,apoi se freaca cu otet si se clatesc. Petele de lapte proaspete se indeparteaza cu apa rece,cele mai vechi cu o solutie de amoniac. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii