SPUNE STOP RISIPEI ALIMENTARE!

SPUNE STOP RISIPEI ALIMENTARE!

Dragii nostri,

Stiati ca la nivel European se arunca anual in jur de 89 de milioane de tone de alimente si peste 2 miliarde tone sunt aruncate la gunoi anual in intreaga lume?
Intre 30 şi 50% din productia alimentara a planetei nu ajunge niciodata in farfuriile consumatorilor. Cu toate acestea, potrivit ONU, 11% din populatia lumii lupta in continuare pentru a-si asigura alimentatia.
In fiecare an, pe 16 octombrie, este Ziua Mondiala a Alimentatiei, o zi in care merita sa ne gandim cat de mare este risipa de alimente la nivel international. Cu aceasta ocazie vrem si sa demonstram ca exista multe optiuni simple prin care putem face economie, prin care putem pastra alimentele mult mai mult timp proaspete si sa nu le mai aruncam. Oare putem gati mai responsabil? Cum am putea face acest lucru?

Asadar, va invitam sa participati la un CONCURS initiat de Culinar.ro si FoodSaver, brand foarte cunoscut la nivel international pentru gama de produse de vidare si accesorii, acum prezent si in Romania.
Iata in ce consta concursul:
Pana pe 15 octombrie 2015, scrieti intr-un comentariu* la acest articol modalitatile folosite de voi pentru mentinerea prospetimii pentru mai mult timp sau pentru conservarea acestora in general si puteti castiga PREMII de la FoodSaver si partenerii Culinar.ro:
Premiul I – Aparat de vidat alimente Food Saver
Premiul II – Set de condimente Fuchs
Premiul III – Invitatie dubla la filmul “Super Chef” (30 octombrie 2015) - film distribuit de Forum Film Romania, a carui premiera va avea loc in aceasta luna

Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti. Cei 3 castigatori vor fi anuntati pe 16 octombrie, de Ziua Mondiala a Alimentatiei.

*Atentie! Participa la tragerea la sorti doar comenatariile scrise din contul de utilizator de pe acest site culinar.

Abia asteptam sa aflam trucurile voastre despre cum poti pastra alimentele mai mult timp! Haideti sa invatam unii de la altii si sa spunem STOP risipei alimentare!

Vezi REGULAMENTUL concursului.
 
Mult success!

Update!
Au comentat si au castigat urmatorii dragi membrii ai comunitatii Culinar.ro:
gicuta69 - premiul I
Adriana Elena Stanescu - premiul II
dodoi daniela - premiul III

Felicitari!
Echipa Culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide