Dragii nostri,
Stiati ca la nivel European se arunca anual in jur de 89 de milioane de tone de alimente si peste 2 miliarde tone sunt aruncate la gunoi anual in intreaga lume?
Intre 30 şi 50% din productia alimentara a planetei nu ajunge niciodata in farfuriile consumatorilor. Cu toate acestea, potrivit ONU, 11% din populatia lumii lupta in continuare pentru a-si asigura alimentatia.
In fiecare an, pe 16 octombrie, este Ziua Mondiala a Alimentatiei, o zi in care merita sa ne gandim cat de mare este risipa de alimente la nivel international. Cu aceasta ocazie vrem si sa demonstram ca exista multe optiuni simple prin care putem face economie, prin care putem pastra alimentele mult mai mult timp proaspete si sa nu le mai aruncam. Oare putem gati mai responsabil? Cum am putea face acest lucru?
Asadar, va invitam sa participati la un CONCURS initiat de Culinar.ro si FoodSaver, brand foarte cunoscut la nivel international pentru gama de produse de vidare si accesorii, acum prezent si in Romania.
Iata in ce consta concursul:
Pana pe 15 octombrie 2015, scrieti intr-un comentariu* la acest articol modalitatile folosite de voi pentru mentinerea prospetimii pentru mai mult timp sau pentru conservarea acestora in general si puteti castiga PREMII de la FoodSaver si partenerii Culinar.ro:
Premiul I – Aparat de vidat alimente Food Saver
Premiul II – Set de condimente Fuchs
Premiul III – Invitatie dubla la filmul “Super Chef” (30 octombrie 2015) - film distribuit de Forum Film Romania, a carui premiera va avea loc in aceasta luna
Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti. Cei 3 castigatori vor fi anuntati pe 16 octombrie, de Ziua Mondiala a Alimentatiei.
*Atentie! Participa la tragerea la sorti doar comenatariile scrise din contul de utilizator de pe acest site culinar.
Abia asteptam sa aflam trucurile voastre despre cum poti pastra alimentele mai mult timp! Haideti sa invatam unii de la altii si sa spunem STOP risipei alimentare!
Vezi REGULAMENTUL concursului.
Mult success!
Update!
Au comentat si au castigat urmatorii dragi membrii ai comunitatii Culinar.ro:
gicuta69 - premiul I
Adriana Elena Stanescu - premiul II
dodoi daniela - premiul III
Felicitari!
Echipa Culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaAbia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...
Bors de primavara, cu loboda si cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii