Surprize neplacute de Sarbatori

Uneori este bine sa renuntam la o dieta pentru a ne bucura de masa de Craciun, insa daca ai anumite afectiuni sau stii ca anumite mancarurui nu-ti fac bine, nu incerca sa bravezi, ci pur si simplu renunta la ce iti face rau.
Poti ocoli surprizele neplacute de Sarbatori mancand cumpatat, gustand doar din bucatele care nu-ti fac foarte bine si ocolind pe cat posibil sarea, grasimile, zaharul, carnea de porc, maioneza si alcoolul.
Iata cateva masuri concrete pe care le poti lua, in functie de reactiile organismului tau si de bolile de care suferi.
Daca ai probleme cu inima si esti hipertensiv nu ai voie sa mananci sarat si alimente grase sau ultra-preparate.
Daca ai diabet, trebuie sa urmezi un regim strict. Poti insa manca prajituri si cozonac cu indulcitori. Consuma carnea cu legume si nu cu fasole sau cartofi!
Daca ai facut o toxiinfectie de la vreun aliment, nu manca nimic complicat: bea multe licihide, supe, banane, putin orez sau paine prajita. Incearca sa-ti hidratezi organismul cat mai bine posibil!
Daca esti constipat, consuma doar fructe, legume si cereale integrale.
Ai baut prea mult? Ia o aspirina inainte de culcare si bea multa apa. A doua zi consuma multe lichide si mananca ceva consistent, bogat in carbohidrati.
Daca ai ghinionul sa racesti de Sarbatori, mananca o supa sau o ciorba de curcan, ocoleste mancarurile grase, consuma citrice si sucuri indulcite cu miere.
Daca ai o durere puternica de cap, incearca sa te tratezi mancand ceva ce contine curry. Daca nu iti trece ia analgezice si bea un ceai de tei.
Daca dupa o masa "grea" te-ai ales cu o idigestie, bea o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat in apa, bea un ceai de menta, mananca salata verde sau fructe. Si cel mai important evita friptura de porc, piftia si alte mancaruri grase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
American pancakes
2
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
3
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
4
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
5
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia