Se imbraca tortul de Anul Nou cu glazura alba. Din crema de ciocolata se scrie cu un cornet subtire "La multi ani". Se ia o crenguta de brad, cu 3-4 ramificatii, se unge cu albus batut, se pudreaza cu zahar, apoi se pune in mijlocul tortului (sa aiba codita subtire si curatata de frunze). De crenguta se prind citeva dintre decorurile cele mai mici si mai stralucitoare. Inainte de a taia tortul, se da crenguta la o parte, iar locul respectiv se izoleaza cu ajutorul unui pahar inalt.
Daca tortul de sarbatoare a fost imbracat in glazura din serbet de zmeura sau de trandafiri, se orneaza in intregime deasupra si pe margini cu flori albe din frisca, formate cu ajutorul unui cornet crestat.
In mijlocul fiecarei flori se pun bucati mici din cirese confiate. Inainte de a aduce tortul la masa, se pune in mijlocul lui o jumatate coaja de ou in care se toarna spirt sau rom. Se sting luminile, se da foc spirtului (romului) si se aduce tortul pe masa.
Tortul se taie cu un cutit cu lama foarte subtire si fiecare portie se ridica, folosind o spatula metalica, pentru a fi pusa pe farfurioara. Linguritele sint asezate de la bun inceput in fata fiecarui tacim.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...
Salata cu pastrav afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii