Mai sunt doar cateva zile pana la sfarsitul lui 2016 si, cu siguranta, va intrebati ce va pregateste anul 2017. Ei bine, in ceea ce priveste domeniul culinar, in 2017 trendul va fi Flexitarianismul.
Ce insemna mai exact flexitarianismul? Este un fel de dieta vegetariana, dar care, din cand in cand, permite si chiar incurajeaza consumul de carne.
De exemplu, un felxitarian ar avea o dieta vegetariana in timpul saptamanii, dar ar manca carne in week-end-uri, cand ia masa in oras sau cand mananca dupa ora 18:00 .
Acest trend a fost deja popularizat si promovat de mai multe vedete internationale. De exemplu, Paul McCartney si Jamie Oliver sprijina ideea de Zile de luni fara carne.
"Zile de luni fara carne este cea mai potrivita ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume, pe gustul, textura si gustoasele preparate pe care le poti gati cu acestea", spune Jamie Oliver.
De asemenea, studiile arata ca flexitarianismul are o serie de beneficii pentru sanatate: scaderea riscului aparitiei diabetului, cancerului sau bolilor de inima.
In paralele sau la sustinerea acestui tip de dieta, in 2017 vor deveni mult mai populare si trendurile culinar care se concentreaza pe consumul de paste pe baza de quinoa, pe includerea in dieta a zaharului si fainii de cocos, dar si a alimentelor violete, despre care se spune ca ar avea foarte multi antioxidanti.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii