Trendul culinar al anului 2017 - Flexitarianismul

(0)
admin postat de

Mai sunt doar cateva zile pana la sfarsitul lui 2016 si, cu siguranta, va intrebati ce va pregateste anul 2017. Ei bine, in ceea ce priveste domeniul culinar, in 2017 trendul va fi Flexitarianismul


Ce insemna mai exact flexitarianismul? Este un fel de dieta vegetariana, dar care, din cand in cand, permite si chiar incurajeaza consumul de carne. 


De exemplu, un felxitarian ar avea o dieta vegetariana in timpul saptamanii, dar ar manca carne in week-end-uri, cand ia masa in oras sau cand mananca dupa ora 18:00 .




Acest trend a fost deja popularizat si promovat de mai multe vedete internationale. De exemplu, Paul McCartney si Jamie Oliver sprijina ideea de Zile de luni fara carne


"Zile de luni fara carne este cea mai potrivita ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume, pe gustul, textura si gustoasele preparate pe care le poti gati cu acestea", spune Jamie Oliver.


De asemenea, studiile arata ca flexitarianismul are o serie de beneficii pentru sanatate: scaderea riscului aparitiei diabetului, cancerului sau bolilor de inima.


In paralele sau la sustinerea acestui tip de dieta, in 2017 vor deveni mult mai populare si trendurile culinar care se concentreaza pe consumul de paste pe baza de quinoa, pe includerea in dieta a zaharului si fainii de cocos, dar si a alimentelor violete, despre care se spune ca ar avea foarte multi antioxidanti.

Alte articole cu:
culinar
recomandari

Cartofii dulci sau fructul avocado sunt de domeniul trecutului. Nu ne intelegeti gresit, sunt la fel de ...

citește—

1. Torturile si prajiturile surpriza

 
Acest tip de torturi sau prajituri par simple. Au ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite