Trendul culinar al anului 2017 - Flexitarianismul

Trendul culinar al anului 2017 - Flexitarianismul

Mai sunt doar cateva zile pana la sfarsitul lui 2016 si, cu siguranta, va intrebati ce va pregateste anul 2017. Ei bine, in ceea ce priveste domeniul culinar, in 2017 trendul va fi Flexitarianismul. 


Ce insemna mai exact flexitarianismul? Este un fel de dieta vegetariana, dar care, din cand in cand, permite si chiar incurajeaza consumul de carne. 


De exemplu, un felxitarian ar avea o dieta vegetariana in timpul saptamanii, dar ar manca carne in week-end-uri, cand ia masa in oras sau cand mananca dupa ora 18:00 .




Acest trend a fost deja popularizat si promovat de mai multe vedete internationale. De exemplu, Paul McCartney si Jamie Oliver sprijina ideea de Zile de luni fara carne. 


"Zile de luni fara carne este cea mai potrivita ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume, pe gustul, textura si gustoasele preparate pe care le poti gati cu acestea", spune Jamie Oliver.


De asemenea, studiile arata ca flexitarianismul are o serie de beneficii pentru sanatate: scaderea riscului aparitiei diabetului, cancerului sau bolilor de inima.


In paralele sau la sustinerea acestui tip de dieta, in 2017 vor deveni mult mai populare si trendurile culinar care se concentreaza pe consumul de paste pe baza de quinoa, pe includerea in dieta a zaharului si fainii de cocos, dar si a alimentelor violete, despre care se spune ca ar avea foarte multi antioxidanti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide