Trucuri pentru bucataria ideala

Trucuri pentru bucataria ideala

Pentru a avea o bucatarie ordonata si curata trebuie sa acordam importanta cuvenita acestui spatiu. Bucataria este de asemenea locul unde se reuneste de cele mai multe ori intreaga familie pentru a lua masa impreuna.

Pentru majoritatea bucatarilor ordinea si curatenia sunt prioritare intr-o bucatarie. De obicei acest spatiu este destinat diverselor obiecte caznice, produselor si condimentelor care trebuiesc pastrate in conditii optime. Umiditatea trebuie tinuta sub control astfel incat sa nu afecteze calitatea produselor inmagazinate precum: zahar, faina, condimente uscate, ceaiuri s.a.

Trucuri pentru bucataria ideala! 1. Vasele murdare si ustensilele folosite la preparea mancarurilor trebuiesc curatate, uscate imediat si reasezate la locul care le este destinat. Timpul pe care il vom petrece in bucatarie pentru prepararea mancarurilor preferate se va reduce considerabil in conditiile in care vom stii cu siguranta de unde sa ne procuram instrumentele de lucru necesare.

2. Buretii folositi la clatirea vaselor trebuie inlocuiti cel putin la doua zile pentru a pastra igiena corespunzatoare in bucatarie. De asemenea vasele se clatesc cu apa din abundenta pentru a indeparta in totalitate detergentul de vase. Este recomandat sa folosim un detergent pentru maini sensibile ca sa evitam efectele nocive asupra pielii.

3. Mobilierul de bucatarie se curata foarte bine cu o laveta pentru a indeparta complet bacteriile si germenii.

4. Se recomanda folosirea in bucatarie a vaselor fabricate dintr-un anumit tip de lemn care are proprietati antibacteriene.

5. Trebuie sa acordam importanta cuvenita depozitarii alimentelor in conditii optime.Unele produse trebuie pastrate in locuri uscate cum ar fi: ceaiurile, condimentele si alte genuri de produse alimentare se pastreaza la rece, in frigider unde temperatura trebuie reglata in asa fel incat acestea sa nu se congeleze, insa pe de alta parte temperatura stabilita nu trebuie sa permita alterarea lor.

6. In ceea ce priveste caserolele in care pastram alimentele este recomandabil ca acestea sa aiba forme dreptunghiulare pentru o depozitare strategica in frigider. Aranjarea alimentelor in frigider are o importanta deosebita deoarece in acest fel isi pot pastra proprietatile. Carnea va fi asezata pe raftul de sus, branzeturile si mancarea gatita se pot fi situate pe rafturile din mijloc fiind acoperite intodeauna cu o folie protectoare iar in lada de jos se pun fructele si legumele, pentru pastrarea prospetimii pe timpul verii. 7. Nu se recomanda pastrarea alimentelor in recipiente de plastic sau caserole de plastic deoarece acestea elibereaza substante chimice in timpul depozitarii, substante care pe termen lung pot fi daunatoare sanatatii familiei noastre. Recipientele din sticla sunt cele mai sigure.

7. Perdelutele colorate cu dantela si prosopelele de bucatarie asortate precum si un mobilier vesel completeaza ambientul bucatariei mele preferate.

O bucatarie ordonata si curata este tot ce isi doreste fiecare gospodina. Amenajarea bucatariei intr-un mod strategic, ordonarea fiecarui obiect in parte si curatarea in permanenta a ustensilelor folosite ne asigura sanatatea familiei noastre iar in ceea ce priveste decorarea acestui loc fiecare dintre noi are libertatea sa isi provoace creativitatea. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Papricas cu gnocchi si lipie de casa

Papricas cu gnocchi si lipie de casa

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de

Papricas cu gnocchi si lipie de casa
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Orez cu prune uscate
2
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Tarta cu dovlecei zucchini
3
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Gogonele in saramura
4
Muraturi simple

Gogonele in saramura

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...

Gogonele in saramura
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Pizza al tonno
Bucataras.RO

Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...

Pizza al tonno
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita