Trucuri pentru bucataria ideala

Trucuri pentru bucataria ideala

Pentru a avea o bucatarie ordonata si curata trebuie sa acordam importanta cuvenita acestui spatiu. Bucataria este de asemenea locul unde se reuneste de cele mai multe ori intreaga familie pentru a lua masa impreuna.

Pentru majoritatea bucatarilor ordinea si curatenia sunt prioritare intr-o bucatarie. De obicei acest spatiu este destinat diverselor obiecte caznice, produselor si condimentelor care trebuiesc pastrate in conditii optime. Umiditatea trebuie tinuta sub control astfel incat sa nu afecteze calitatea produselor inmagazinate precum: zahar, faina, condimente uscate, ceaiuri s.a.

Trucuri pentru bucataria ideala! 1. Vasele murdare si ustensilele folosite la preparea mancarurilor trebuiesc curatate, uscate imediat si reasezate la locul care le este destinat. Timpul pe care il vom petrece in bucatarie pentru prepararea mancarurilor preferate se va reduce considerabil in conditiile in care vom stii cu siguranta de unde sa ne procuram instrumentele de lucru necesare.

2. Buretii folositi la clatirea vaselor trebuie inlocuiti cel putin la doua zile pentru a pastra igiena corespunzatoare in bucatarie. De asemenea vasele se clatesc cu apa din abundenta pentru a indeparta in totalitate detergentul de vase. Este recomandat sa folosim un detergent pentru maini sensibile ca sa evitam efectele nocive asupra pielii.

3. Mobilierul de bucatarie se curata foarte bine cu o laveta pentru a indeparta complet bacteriile si germenii.

4. Se recomanda folosirea in bucatarie a vaselor fabricate dintr-un anumit tip de lemn care are proprietati antibacteriene.

5. Trebuie sa acordam importanta cuvenita depozitarii alimentelor in conditii optime.Unele produse trebuie pastrate in locuri uscate cum ar fi: ceaiurile, condimentele si alte genuri de produse alimentare se pastreaza la rece, in frigider unde temperatura trebuie reglata in asa fel incat acestea sa nu se congeleze, insa pe de alta parte temperatura stabilita nu trebuie sa permita alterarea lor.

6. In ceea ce priveste caserolele in care pastram alimentele este recomandabil ca acestea sa aiba forme dreptunghiulare pentru o depozitare strategica in frigider. Aranjarea alimentelor in frigider are o importanta deosebita deoarece in acest fel isi pot pastra proprietatile. Carnea va fi asezata pe raftul de sus, branzeturile si mancarea gatita se pot fi situate pe rafturile din mijloc fiind acoperite intodeauna cu o folie protectoare iar in lada de jos se pun fructele si legumele, pentru pastrarea prospetimii pe timpul verii. 7. Nu se recomanda pastrarea alimentelor in recipiente de plastic sau caserole de plastic deoarece acestea elibereaza substante chimice in timpul depozitarii, substante care pe termen lung pot fi daunatoare sanatatii familiei noastre. Recipientele din sticla sunt cele mai sigure.

7. Perdelutele colorate cu dantela si prosopelele de bucatarie asortate precum si un mobilier vesel completeaza ambientul bucatariei mele preferate.

O bucatarie ordonata si curata este tot ce isi doreste fiecare gospodina. Amenajarea bucatariei intr-un mod strategic, ordonarea fiecarui obiect in parte si curatarea in permanenta a ustensilelor folosite ne asigura sanatatea familiei noastre iar in ceea ce priveste decorarea acestui loc fiecare dintre noi are libertatea sa isi provoace creativitatea. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap