Trucuri pentru bucataria ideala

Trucuri pentru bucataria ideala

Pentru a avea o bucatarie ordonata si curata trebuie sa acordam importanta cuvenita acestui spatiu. Bucataria este de asemenea locul unde se reuneste de cele mai multe ori intreaga familie pentru a lua masa impreuna.

Pentru majoritatea bucatarilor ordinea si curatenia sunt prioritare intr-o bucatarie. De obicei acest spatiu este destinat diverselor obiecte caznice, produselor si condimentelor care trebuiesc pastrate in conditii optime. Umiditatea trebuie tinuta sub control astfel incat sa nu afecteze calitatea produselor inmagazinate precum: zahar, faina, condimente uscate, ceaiuri s.a.

Trucuri pentru bucataria ideala! 1. Vasele murdare si ustensilele folosite la preparea mancarurilor trebuiesc curatate, uscate imediat si reasezate la locul care le este destinat. Timpul pe care il vom petrece in bucatarie pentru prepararea mancarurilor preferate se va reduce considerabil in conditiile in care vom stii cu siguranta de unde sa ne procuram instrumentele de lucru necesare.

2. Buretii folositi la clatirea vaselor trebuie inlocuiti cel putin la doua zile pentru a pastra igiena corespunzatoare in bucatarie. De asemenea vasele se clatesc cu apa din abundenta pentru a indeparta in totalitate detergentul de vase. Este recomandat sa folosim un detergent pentru maini sensibile ca sa evitam efectele nocive asupra pielii.

3. Mobilierul de bucatarie se curata foarte bine cu o laveta pentru a indeparta complet bacteriile si germenii.

4. Se recomanda folosirea in bucatarie a vaselor fabricate dintr-un anumit tip de lemn care are proprietati antibacteriene.

5. Trebuie sa acordam importanta cuvenita depozitarii alimentelor in conditii optime.Unele produse trebuie pastrate in locuri uscate cum ar fi: ceaiurile, condimentele si alte genuri de produse alimentare se pastreaza la rece, in frigider unde temperatura trebuie reglata in asa fel incat acestea sa nu se congeleze, insa pe de alta parte temperatura stabilita nu trebuie sa permita alterarea lor.

6. In ceea ce priveste caserolele in care pastram alimentele este recomandabil ca acestea sa aiba forme dreptunghiulare pentru o depozitare strategica in frigider. Aranjarea alimentelor in frigider are o importanta deosebita deoarece in acest fel isi pot pastra proprietatile. Carnea va fi asezata pe raftul de sus, branzeturile si mancarea gatita se pot fi situate pe rafturile din mijloc fiind acoperite intodeauna cu o folie protectoare iar in lada de jos se pun fructele si legumele, pentru pastrarea prospetimii pe timpul verii. 7. Nu se recomanda pastrarea alimentelor in recipiente de plastic sau caserole de plastic deoarece acestea elibereaza substante chimice in timpul depozitarii, substante care pe termen lung pot fi daunatoare sanatatii familiei noastre. Recipientele din sticla sunt cele mai sigure.

7. Perdelutele colorate cu dantela si prosopelele de bucatarie asortate precum si un mobilier vesel completeaza ambientul bucatariei mele preferate.

O bucatarie ordonata si curata este tot ce isi doreste fiecare gospodina. Amenajarea bucatariei intr-un mod strategic, ordonarea fiecarui obiect in parte si curatarea in permanenta a ustensilelor folosite ne asigura sanatatea familiei noastre iar in ceea ce priveste decorarea acestui loc fiecare dintre noi are libertatea sa isi provoace creativitatea. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise