De-a lungul timpului, Jamie Oliver a oferit in cartile si emisiunile sale o multime de sfaturi culinare care fac gatitul mult mai usor.
Am revazut cateva dintre clipurile sale de pe YouTube si am facut o selectie cu cele mai interesante trucuri pe care le puteti incerca si voi in bucatarie:
- Painea veche poate fi refolosita si isi redobandeste prospetimea daca o punem intr-o punga de hartie impreuna cu o bucata proaspata de telină.
- Daca am scapat prea mult ulei intr-o supa / ciorba, exista un truc foarte util prin care putem degresa preparatul. Un cub de gheata se puna in supa / ciorba, iar in jurul lui se strange toata grasimea. Astfel, cu o lingura sau spatula se poate indeparta grasimea nedorita.
- De asemenea, daca scapam prea multa sare in mancare, putem indrepta si acest lucru. Se ia un cartof care se curata si se spala si se pune in ciorba. Se lasa acolo timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.
- Unii nu suporta mirosul si gustul de orezul lipit de fundul cratitei. Si acest lucru se poate indrepta lasand deasupra orezului cateva felii de paine, timp de 10 minute. Acestea vor absorbi mirosul si gustul de orez ars.
- Pentru a prelungi termenul de valabilitate al laptelui, adaugati in sticla un pic de sare imediat dupa deschidere.
- Rosiile rezista mai bine la frigider, dar ele isi pierd din aroma cand sunt depozitate la rece.
Daca stiti si voi astfel de trucuri, impartasiti-le si cu noi.
Sursa foto: inspiringppljaca.wordpress.com
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii