De-a lungul timpului, Jamie Oliver a oferit in cartile si emisiunile sale o multime de sfaturi culinare care fac gatitul mult mai usor.
Am revazut cateva dintre clipurile sale de pe YouTube si am facut o selectie cu cele mai interesante trucuri pe care le puteti incerca si voi in bucatarie:
- Painea veche poate fi refolosita si isi redobandeste prospetimea daca o punem intr-o punga de hartie impreuna cu o bucata proaspata de telină.
- Daca am scapat prea mult ulei intr-o supa / ciorba, exista un truc foarte util prin care putem degresa preparatul. Un cub de gheata se puna in supa / ciorba, iar in jurul lui se strange toata grasimea. Astfel, cu o lingura sau spatula se poate indeparta grasimea nedorita.
- De asemenea, daca scapam prea multa sare in mancare, putem indrepta si acest lucru. Se ia un cartof care se curata si se spala si se pune in ciorba. Se lasa acolo timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.
- Unii nu suporta mirosul si gustul de orezul lipit de fundul cratitei. Si acest lucru se poate indrepta lasand deasupra orezului cateva felii de paine, timp de 10 minute. Acestea vor absorbi mirosul si gustul de orez ars.
- Pentru a prelungi termenul de valabilitate al laptelui, adaugati in sticla un pic de sare imediat dupa deschidere.
- Rosiile rezista mai bine la frigider, dar ele isi pierd din aroma cand sunt depozitate la rece.
Daca stiti si voi astfel de trucuri, impartasiti-le si cu noi.
Sursa foto: inspiringppljaca.wordpress.com
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii