Japonezii au o pasiune pentru pepenii verzi. Asa se face ca in fiecare an se organizeaza licitatii pentru pepeni verzi "premium", iar preturile la care ajung sunt de-a dreptul surprinzatoare.
De exemplu, pepenele castigator de la editia din 2014 s-a vandut cu 2000 de lire sterline. Acesta a fost cultivat in orasul Toma, din Japonia.
Insa, cel mai scump pepene verde s-a vandut in 2008, pentru suma de 3.799 de lire.
Soiul de pepene verde care-i fascineaza pe japonezi se numeste Densuke si creste doar pe insula Hokkaido. Pepenii din acest soi au un gust mai dulce decat pepenii verzi normali, iar coaja lor este aproape neagra.
In cultura japoneza, pepenii sunt priviti ca obiecte de lux si sunt oferiti in dar la ocazii speciale.
Astfel, chiar si pepenii normali pot ajunge in Japonia la preturi de 29 de lire sterline bucata.
Asadar, bucurati-va de preturile mici din Romania si consumati cat mai mult pepene rosu in aceasta vara.
Sursa foto si articol: telegraph.co.uk
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii